Scarlet

Omschrijving

Scarlet is een kruising amerikaanse bulldog teef en in augustus wordt ze 3 jaar. Ze is best een beetje een lomperd die graag speelt en het is een heerlijke knuffelkont als ze je eenmaal kent. Ze kan prima een paar uur alleen thuis zijn als ze eenmaal is gewend. Op andere honden reageert ze goed in losloopgebieden en ook bij ons in de opvang gaat het goed. Als ze aan de lijn zit, of op haar eigen terrein is kan ze feller reageren. Ze is bij haar eerste eigenaar wel opgegroeid met andere honden in huis en we denken dat ze erg blij zal worden van een sociale reu als huisgenoot. Scarlet heeft haar naam te danken aan een litteken wat ze op haar dijbeen heeft zitten, dit is ooit per ongeluk door de moederhond in het nest gedaan.

Scarlet is in februari 2017 door haar toenmalige eigenaar herplaatst (omdat ze wegens werk de hele dag alleen thuis moest zijn) en is vervolgens een paar dagen later door haar kersverse eigenaar aan een paal gebonden. Zodoende kwam ze bij ons in de opvang terecht en het duurde niet lang voor ze nieuwe baasjes in Limburg kreeg. Ze kwam daar bij een echtpaar terecht met een hoop ruimte en paarden. Helaas is ze nu nu een jaar later weer bij ons teruggebracht. Scarlet is best onzeker op sommige vlakken en heeft een stabiel baasje nodig die haar daarbij kan begeleiden. Haar laatste baasjes waren erg gek op haar maar hadden te weinig inzicht en ervaring om met haar onzekerheid om te gaan. Gevolg is dat Scarlet blafte in situaties die ze spannend vond zoals bijvoorbeeld als er mensen op visite kwamen of buiten tegenkwam. Ook reageerde ze op auto's en andere zaken die je buiten tegen kan komen. Dit gedrag verergerde doordat ze hier niet goed in begeleid werd, en op een gegeven moment blafte ze naar bijna alles. Ze is ook enorm sterk dus dat bij elkaar opgeteld maakte dat uitlaten een uitdaging werd en dat werd steeds minder gedaan. Hierdoor is ze in totaal 10 kilo is aangekomen en door de stress had ze blaasgruis ontwikkeld. Het was een situatie die voor geen van de partijen goed was en daarom is besloten haar terug te brengen. Wij gaan met Scarlet aan de slag en gaan op zoek naar een meer passend thuis voor haar.

Inmiddels zijn die 10 kilo's er weer af en heeft ze weer een normale taille. Uitlaten blijft een uitdaging, dat wel. Ze reageert behoorlijk heftig op auto's dus dat is best een uitdaging. Ze is dus paarden gewend en met katten kon ze ook prima overweg, al waren de katten niet in huis maar buiten. Bij haar eerste baasje woonde ook een kat in huis, daar wilde ze wel eens achteraan gaan. Als ze bij katten geplaatst wordt dan is het noodzakelijk dat de kat honden gewend is en erg stabiel is. Ze vindt kinderen ook heel spannend. Bij haar laatste baasjes kwamen kleinkinderen over de vloer. Toen ze eenmaal aan hen gewend was ging dat prima, maar vreemde kinderen vind ze heel spannend en daar blaft ze behoorlijk tegen. Dus een huishouden met kleine kinderen is niet de ideale situatie voor haar, zeker niet als er ook vriendjes komen spelen. Eigen kinderen vanaf 10/12 jaar zijn geen probleem (vriendjes zijn dan wel weer erg spannend).
Scarlet zoekt een rustig huishouden buitenaf. Een drukke woonwijk of midden in een centrum is niet geschikt voor haar. Ze heeft ervaren baasjes nodig die haar zelfvertrouwen gaan opbouwen en haar goed kunnen begeleiden. Ze heeft een hoop positieve eigenschappen en is echt een schat van een hond, maar ze is zeker niet 'kant en klaar'. Wil je kennismaken met Scarlet? Neem dan contact met ons op!

LET OP: het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim te tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht