Johnny

Omschrijving

SMELT ALARM SMELT ALARM.
Wie smelt er niet voor het lieve koppie van onze Johnny? Een paar maanden geleden stapte deze 1,5 jaar oude reu helemaal alleen op de tram in Rotterdam. De trambestuurder vond dit nogal vreemd en alarmeerde de dierenambulance, zodoende is hij bij ons terecht gekomen. Vreemd genoeg heeft zijn eigenaar zich nooit gemeld. Bij ons in de opvang was Johnny in het begin bang voor alles; mensen, honden, geluiden, grote ruimtes. Hij kon op dat moment zeker niet herplaatst worden en we wisten om eerlijk te zijn ook niet zeker of dat wel zou gaan lukken. Aangezien er heel wat werk aan de winkel was, zijn we hem met 2 personen gaan begeleiden. We hebben in eerste instantie zijn vertrouwen proberen te winnen en dat lukte erg goed. Wat bleek; zodra hij je vertrouwt kruipt hij bij je om zoveel mogelijk geknuffeld en gekroeld te worden. Maar zodra er andere personen in de buurt kwamen, veranderde hij in een angstig klein mannetje, die niet wist wat hij moest doen; aanvallen of wegrennen en hij koos vaak voor aanvallen. Heel langzaam vertrouwde hij andere mensen iets meer en kwam hij steeds meer uit zijn schulp gekropen.
We hadden het geluk mee te mogen doen aan een extern socialisatietraject. Er wordt daarbij wekelijks buiten het asiel getraind met hem om de wereld aan te kunnen. De wereld met honden, waar hij leert dat honden niet eng zijn en dat je die niet aan hoeft te vallen, maar dat je met honden heel leuk kan spelen. Hij leert hier de juiste keuze maken ten opzichte van mensen, je hoeft niet te blaffen je kan ook vertrouwen op je eigen mensen. Inmiddels heeft hij helemaal door dat honden leuk zijn en hij speelt en rent ermee, daarom is hij nu klaar om zijn eigen mensen te zoeken. Wij gaan voor Johhny een passende baas zoeken, die hem vertrouwen kan geven. Johhny zou erg gebaat zijn bij een sociale teef in huis die hem op sleeptouw kan nemen.
Wanneer hij jou en je omgeving vertrouwt is hij een geweldige hond die van spelen, knuffelen, knuffelen en nog meer knuffelen houdt. Het mag duidelijk zijn dat het geen beginnershond is, maar het is een geweldige uitdaging voor iemand die een asielhond echt een kans wil geven, een hond met een rugzak wil helpen. Wij hebben de eerste aanzet gedaan, maak jij het af?
LET OP: het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim te tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht