Dopey

Omschrijving

Dopey is een actieve knul van 4 jaar oud. Hij is bij ons gebracht omdat hij gemiddeld 10 uur per dag alleen moest zijn en daarom zoekt hij baasjes met meer vrije tijd. Hij kan heel goed alleen blijven maar 10 uur per dag is gewoonweg teveel voor welke hond dan ook. Dopey is heel sportief en zoekt dan ook actieve baasjes die dagelijks met hem gaan wandelen en/of hem meenemen naast de fiets. Als hij zijn energie voldoende kwijt is door genoeg beweging en mentale uitdaging dan is hij in huis rustig.

Dopey lijkt een stoere knul maar achter die prachtige eyeliner van hem schuilt eigenlijk best een onzekere hond die behoefte heeft aan een stabiel baasje die hem vertrouwen geeft. We hadden voor Dopey nieuwe eigenaren gevonden maar helaas pakte dat niet goed uit en kwam hij na een week terug. Dopey had zich niet van zijn allerbeste kant laten zien in huis en in eerste instantie werd aangenomen dat hij heel overheersend was en er daardoor problemen in huis ontstonden. We hebben hem om die reden zelf mee naar huis genomen om te bekijken wat er gebeurt zodat dit bij een volgend baasje voorkomen kan worden. Dopey blijkt vrij onzeker te zijn en weet zich daardoor geen houding te geven. Hij gaat in eerste instantie enorm dwingend en aandachtopeisend gedrag vertonen waardoor het lijkt of hij heel zeker van zichzelf is. Als dit gedrag bestraft/gecorrigeerd wordt dan gooit hij er nog een schepje bovenop dus dat is zeker niet de juiste aanpak geweest. Met de juiste (bege)leiding, geduld en consequent zijn ontpopte hij zich bij ons thuis van een draak naar een ideale huishond in zeer korte tijd. Deze logeerpartij is daarom erg nuttig geweest, want nu kunnen we zijn toekomstige baasjes precies meegeven hoe hiermee om te gaan. Er wordt nog verder met Dopey geoefend in huiselijke situaties en we willen zijn nieuwe baasjes ook begeleiden zodat de plaatsing een succes wordt. Dopey heeft ervaren baasjes nodig die erg geduldig en consequent zijn. Geen type 'ik zal wel even laten zien wie de baas is' maar een type 'ik begeleid jou en samen komen we er wel'.
Dopey is sociaal ten opzichte van andere honden, speelt graag met (middel)grote honden. Hij is minder gesteld op sommige kleine honden. Spelen met ballen is zijn absolute hobby. Deze kanjer heeft onwijs veel zin in een nieuwe start dus hij hoopt je snel te ontmoeten! Bekijk alvast zijn filmpje: https://youtu.be/qbXSWR59aVA 
LET OP: het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht