Shasta

Omschrijving

Duitste staande Shasta van 9 jaar is een vrolijke sportieve reu die op zoek is naar wat alle asielhonden willen; Baasjes die kijken wat een hond nodig heeft, en bereid zijn zich aan te passen naar de wensen en behoeften van de hond. In het geval van Shasta gaat dat o.a. om baasjes die graag werken met hun hond. Hij is dol op speuren, spelen met de bal en vindt het ook leuk om opdrachten uit te voeren. Wat belangrijk is, is dat het allemaal zonder dwang gebeurt. Een baas die hem 'wel even laat weten wie de baas is' past totaal niet bij hem, want hij heeft erg veel moeite met dwang en correctie. Zijn baasjes zullen hem met respect moeten behandelen, hij heeft uiteraard wel behoefte aan duidelijkheid en leiding dus daar moet een goede balans in komen.

Shasta heeft een Brabants asiel verruild voor Vlaardingen, in de hoop dat hij via ons zijn gouden mand vindt. Het is bijna niet te geloven maar hij wacht al sinds maart 2016 op een definitieve stek. Dat is natuurlijk veel te lang! Hij is in al die tijd 1 keer herplaatst maar helaas bleek dat toch niet de juiste match voor hem. Shasta kan goed met andere honden overweg, niet met katten of andere kleine dieren want dan neemt zijn jachtinstinct de overhand.
In huis is hij rustig, wel reageert hij op de deurbel. Hij kan plekken gaan claimen, bijvoorbeeld op bed of bank en hij zal niet zomaar accepteren als hij eraf gestuurd wordt. Dat komt goed overeen met zijn moeite met dwang en correctie. Zijn nieuwe baasjes zijn hier goed op voorbereid en hebben meerdere trucjes in hun mouwen zitten om hem toch te laten doen wat de bedoeling is zonder er een conflict van te maken. Dat zal in het begin zeker niet heel makkelijk zijn en daarom is het nodig dat zijn baasjes ervaren zijn en daarnaast heel belangrijk: niet snel onder de indruk, rustig en consequent. Als Shasta eenmaal meedraait in de routine en weet hoe de verhoudingen zijn is hij een heerlijke hond.

Ondanks dat hij zelfverzekerd en stabiel is, heeft hij toch moeite gehad met alleen thuis zijn bij zijn eerste eigenaar. Ook dit zal in kleine stapjes moeten worden opgebouwd. Het helpt natuurlijk als hij naast fysieke beweging ook mentaal genoeg uitdaging krijgt in de vorm van hersenwerk, speuren etc. Een hond die voldaan is zal sneller ontspannen en daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen om hem op zijn gemak te laten voelen als hij alleen moet zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van homeopathie, relaxodog, adaptil.
Vragen we veel van nieuwe baasjes? Absoluut. Maar is Shasta het waard? ABSOLUUT! Hij verdient het niet om al 3 jaar in het asiel te zitten, wie haalt hem eruit? Stuur een mailtje met daarin informatie over je gezinsssamenstelling, eventuele aanwezige dieren en de woon- en werksituatie. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl   
LET OP: het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht