Laicka

Omschrijving

Laicka is 3 jaar oud en als pup uit Portugal, via een buitenlandse Stichting bij haar baasjes terecht gekomen. Ze lijkt op een podenco en heeft er ook wel wat karaktertrekjes van. Ze kan enorm hoog springen, houdt van rennen en in een dolle bui de clown uithangen. Geen hond voor een blokje om dus, maar raakt het liefst haar energie kwijt in een flinke wandeling. Ze vindt het geweldig om naast de fiets of mee skaten te gaan. 

Wegens omstandigheden moest zij hele dagen alleen thuis blijven, daardoor is er een oplossing gezocht en is ze uit huis geplaatst bij familie. Helaas kwam na een poos Laicka weer terug omdat ook daar hele dagen gewerkt moest worden. Laicka kan goed luisteren, maar je moet wel heel consequent zijn. Zij heeft, misschien wel door haar verleden als pup om te overleven, voer en  kluifnijd in een heftige vorm. Op het asiel wil ze ook haar veilige plekje verdedigen. 

Beter plaatsen wij Laicka daarom niet bij kleine kinderen of andere honden. In huis kan ze heel lelijk doen tegen andere honden, maar ook aan de lijn buiten. Als ze losloopt, kan ze ontzettend graag en leuk spelen met soortgenoten. Ze kan overigens goed met katten. Ze houdt niet van heel veel drukte, hier wordt zij nerveus van. Ze kan goed alleen thuis blijven, maar in haar nieuwe thuis moeten ze wel aan haar behoefte aan beweging voldoen.

Van pup af aan is het een onzeker tiepje en als er druk op haar gelegd wordt kan ze uit angst bijten. Ze is heel enthousiast en vriendelijk naar mensen, een gezellige meid om in je nabijheid te hebben. Een sportief actief hondje dus, die alles voor een koekje doet, haar eten en vertrouwde plekje voor zichzelf wil houden, niet al te lang in het asiel wil blijven, maar snel een gouden mandje wil hebben, misschien wel bij jou in huis? 

KENNISMAKEN: het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht