Coco

Omschrijving

Coco is een prachtige meid van ruim een jaar oud. Deze speelse sportieve hond zoekt fijne baasjes die dagelijks fijne wandelingen met haar gaan maken. Ze vindt andere honden leuk en ze trekt zich er ook erg aan op. Het zou zeker goed voor haar zijn als zij een viervoeterig maatje krijgt. Ze kan enkele uurtjes alleen thuis zijn. Wel moet rekening gehouden worden dat ze uit onzekerheid om alles blaft wat zij niet kent en hoort buiten. Dus een huis met veel omgevingsgeluiden is niet zo geschikt voor haar.
Ze speelt ook graag met haar baasje, als je lekker gek gaat doen door te springen/rennen/vrolijk doen gaat ze gezellig met je mee doen. Ze is gewend om aan haar tuig uitgelaten te worden en ze trekt eigenlijk zelden aan de lijn. Tot zover de ideale hond!
Nu komt er een maar... Coco is wantrouwend naar vreemde mensen en is geen allemansvriend. Zit je eenmaal in haar hart dan is het voor altijd. Een huishouden waar veel visite komt, of kleine kinderen wonen is niet wat bij haar past. Een twee persoons huishouden of eventueel met een rustig kind vanaf een jaar of 12 is het beste voor haar. Ze voelt zich veilig als haar baasje erbij is en ze is ook nieuwsgierig, maar ze zal niet uit zichzelf mensen die ze niet kent gaan begroeten. Hooguit aan snuffelen als mensen een tijdje rustig zitten. Bij onverwachte en voor haar ongewenste benadering door mensen die ze niet kent/vertrouwt kan ze grommen als ze het spannend vindt en misschien zelfs uitvallen. Om deze reden heeft ze eigenaren nodig die ervoor zorgen dat ze niet in zo'n situatie terecht komt. Ook buiten kan Coco argwanend reageren op nieuwe situaties en dingen, een andere hond kan haar wel steun geven om zich daarover heen te zetten. 

Als heel klein pupje is ze vanuit Marokko meegenomen naar Nederland en al snel werd ze door iemand anders overgenomen toen bleek dat er te weinig tijd voor haar was. Hier heeft ze bijna een jaar gewoond en nu moet ze wegens vervelende persoonlijke omstandigheden op zoek naar een nieuw huis. Denk je dat je Coco een voor haar ideal thuis kunt bieden? Dan horen wij het graag! We gaan er vanuit dat Coco niet meteen na 1 keer dikke vrienden met je zal zijn, dus laat de verwachtingen daarover thuis als het tot een kennismaking komt. Ze is het geduld echt waard want dan zul je zien wat een leuke en lieve hond het is!
KENNISMAKEN: het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak.

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht