Sia

Omschrijving

Sia is een leuke kleine kruising van ongeveer 6 jaar oud. Ze is bij ons binnengekomen als vondeling en ze was de eerste dagen extreem bang. Ze vond het zo spannend dat ze naar ons gromde en gilde als we te dicht in haar buurt kwamen. De lijn om doen was zo eng voor haar dat ze daarbij uit angst beet, maar uiteindelijk is het gelukt en sindsdien gaat het beter. Nu ze ons eenmaal kent is ze een een heel ander hondje, die vaak vrolijk en enthousiast is. Om haar vertrouwen te winnen en zo goed mogelijk te leren kennen is ze vaak bij ons achter de balie. Zonder pardon springt ze via de stoel op de bureau's om daar vervolgens te gaan slapen. We verwachten dat ze hier thuis gerust de eettafel, leuning van de bank of vensterbank voor uitkiest.
Aanlijnen blijft een uitdaging, dat vind ze eng en je moet dat met veel geduld doen. Ga je te snel, dan kun je kennis maken met haar gebitje. Maar gelukkig merken we wel dat hoe langer ze iemand kent en vertrouwt, het steeds beter gaat.
Haar vacht was vervilt rondom haar pootjes, haar nagels waren lang en ingegroeid en ze had een heel vies gebit. Haar pootjes zijn onder narcose geschoren, haar gebit is schoongemaakt en de nagels zijn geknipt, en daar is ze behoorlijk van opgeknapt. Zonder narcose was dit niet mogelijk, borstelen en trimmen zal een uitdaging zijn maar moet zeker wel gebeuren om die nare klitten te voorkomen. 

Als Sia je eenmaal in haar hartje heeft gesloten dan houdt ze enorm van knuffelen en kusjes geven en op je schoot slapen. Als ze je eenmaal goed kent dan is ze je allerbeste vriendin. Wij kunnen haar inmiddels borstelen, wassen, overal aanraken etc.  Ze komt in onze opvang dagelijks met andere honden in aanraking en dat gaat buiten heel goed. Binnen heeft ze de neiging om bezitterig te zijn ten opzichte van speelgoed en voer, en ze kan ook haar baasje gaan claimen als er een andere hond in de buurt is en dan uitvallen. Met kleine gemoedelijke hondjes kan ze een goed overweg en wil met sommige ook zelfs spelen. Omdat ze zelf zo onzeker is heeft ze een stabiel baasje nodig die haar sturing geeft.

We gaan op zoek naar een nieuw baasje voor haar die veel ervaring heeft met angstig gedrag, geduld heeft, situaties goed vooraf kan inschatten en niet snel onder de indruk is. Sia kan behoorlijk gillen als ze iets spannend vindt of niet wil. Bezoekers worden wantrouwend aangeblaft dus dat is zeker ook een aandachtspunt. Een huishouden waar veel visite komt is niet het meest ideaal voor haar. Een gezin met kinderen slaat ze liever over, dat is vanwege haar gedrag helaas geen optie.

INTERESSE IN SIA?
Fijn! Dan vragen we je om een mail te sturen naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl  met daarin informatie over de gezinssamenstelling, woon- en werksituatie. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. We maken een afspraak als we aan de hand van de gegeven informatie kunnen inschatten of jullie bij elkaar passen.

Op onze Facebookpagina hebben we berichtjes over haar geplaatst, zie 
- https://bit.ly/2pR86la
- https://bit.ly/2MNjBTP

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht