Thijs

Omschrijving

Dit is Thijs, een lieve knul van 3 jaar oud. Hij is ontzettend lief en zijn staart staat vaak in de 'ik-ben-zo-blij-kwispelsstand. Thijs is geen enorme held, hij vindt alles wat nieuw een beetje spannend, zoals harde geluiden of de stofzuiger. Wanneer Thijs je nog niet kent zal hij wat terughoudend zijn, maar als hij merkt dat je niet eng bent is hij je allerbeste vriend. Een zekere stabiele eigenaar waar hij steun aan heeft zou erg fijn zijn.
Thijs vindt het erg fijn om geknuffeld te worden en kan lang zoet mee zijn, maar wanneer wij hem op onze speelweide los laten gaat er een knopje om. hij gaat de meest gekke bokkensprongen maken. Ook kan hij in zijn enthousiasme tegen je aanspringen. Niet gemeen bedoeld, maar hij kan best lomp zijn. Het zou beter zijn als hij wat rustiger aan doet, want hij heeft wel wat last van zijn gewrichten. Bij zijn ellebogen is namelijk wat artrose gevonden. Hier is verder goed mee te leven, maar achter ballen aan rennen zit er voor hem niet meer in. Voor hem is het beter om lange rechte stukken te wandelen, rustig aan de fiets te lopen. Hij houdt niet van zwemmen, en als we zijn speelgoed in de hondenvijver gooien dan wacht hij het liefst tot het zijn kant op is gedreven. Stel je voor dat je buik nat wordt! Omdat Thijs wat jeukigere plekken op zijn lijf heeft hebben we een allergietest laten doen. Hieruit kwam dat hij allergisch is voor een aantal voedingsstoffen dus hier moet zeker rekening mee gehouden worden, maar gelukkig mag hij heel veel nog wel. Ook blijkt hij allergisch voor 1 soort boom, een mijt en een grassoort. Omdat het niet te doen is dit te ontwijken starten we desensibilisatie bij hem. Dat houdt in dat hij de komende maanden deze 3 stoffen toegediend krijgt waardoor hij hier hopelijk straks gewoon tegen kan. Dit traject kan thuis gewoon doorgezet worden.
We zoeken voor Thijs een thuis waarbij hij een consequente maar vriendelijke opvoeding krijgt. Naar de meeste honden is hij vriendelijk, maar sommige reuen vind hij niet leuk en dan komt zijn stoere ik naar boven. Zie jij het wel zitten met deze vriendelijke knuffelbeer van 34 kilo? Dan horen we het graag!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. Stuur ons een mailtje met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer), informatie over de gezinssamenstelling, woon- en werksituatie en eventuele andere huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht