Fudge

Omschrijving

Wat wil Fudge? het liefst een huis in het buitengebied met veel ruimte waar hij zowel als waak- en huishond dienst kan doen zou ideaal voor hem zijn. Hij is enorm waaks en dat kan mensen best wel afschrikken. Fudge is een herder gekruist met een boerenfox van 5 jaar oud (geboren september 2015).
Het is een slimme hond en we zoeken voor hem dan ook baasjes die hem wat uitdaging willen geven. Hij vindt zoekspelletjes leuk, dingen verstoppen, voerpuzzels, met de bal spelen. In huis houdt hij zich met name bezig met slapen, luieren, knuffelen, niksen...en waken als er mensen komen. Hij is geweldig voor zijn eigen vertrouwde mensen die duidelijk tegen hem zijn. Fudge kan goed alleen thuisblijven en met de meeste teefjes en kleine honden kan hij over het algemeen wel overweg. We hebben hem in de tijd dat hij bij ons is al aan meerdere teefjes geïntroduceerd en met sommige wil hij ook spelen. Fudge heeft beginnend artrose en lichte spondylose en krijgt hiervoor pijnstilling.

Fudge is al meerdere keren herplaatst en blijft maar terugkomen, wat voor hem natuurlijk erg vervelend is, zeker omdat hij best wel wat stress ervaart in het asiel. We ontmoette Fudge voor het eerst in juli 2019 en sindsdien hebben we 3 keer een nieuw huis voor hem gevonden. Wat een pech en wat balen we hiervan, meer dan we kunnen typen. Wat ging er dan mis? Fudge kan behoorlijk heftig reageren op andere honden en sommige mensen en dat maakt het o.a. lastig als hij als gezinshond in een stad of drukkere woonwijk gaat wonen.
Heb jij ervaring en zoek je een waakmaatje voor het leven, dan heb je er echt een fijne kameraad aan. Haal jij Fudge voor eens en altijd uit het asiel? Dan horen we het heel erg graag!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. Stuur ons een mailtje met je contactgegevens, informatie over de gezinssamenstelling, woon- en werksituatie en eventuele andere huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl.
Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht