Grietje

Omschrijving

Wat een vrolijke meid, onze Grietje! Ze is 4 jaar oud en bij ons gebracht omdat ze ontzettend veel alleen thuis zat. Ze kan wel alleen zijn maar het is natuurlijk verre van een leuk leven om 12 uur of langer per dag alleen te zijn en soms nog langer, en dan ook nog in een bench. Grietje logeert momenteel bij 1 van onze vrijwilligers omdat ze lichamelijk aan moet sterken. Ze is ontzettend mager omdat ze niet genoeg eten kreeg en het verblijf in een kennel zou haar geen goed doen.
Bij het gastgezin thuis is ze enorm rustig, ze slaapt veel en is heel braaf. Een lekker warm plekje op de bank en veel knuffelen is wat ze wil. Ze krijgt meerdere keren per dag te eten en daar is ze heel blij mee. Gelukkig is ze ook al wat aangekomen maar er mogen nog aardig wat kilo's bij.
Buiten heeft ze wat meer sturing en begeleiding nodig. Voor de onervaren hondenbezitter is ze daarom minder geschikt. 
Als mensen in haar buurt komen dan wil ze het liefst in ze springen, om ze heen dansen, ze is dan zo blij alsof ze 10 cadeautjes onder de kerstboom heeft gekregen. Met haar lompe poten springt ze tegen iedereen op uit enthousiasme als ze de kans krijgt. Ze reageert in eerste instantie ook enthousiast op andere honden en wil er graag naar toe, maar er zit geen rem op en er is dan lastig contact met haar te krijgen. Haar enthousiasme kan omslaan in frustratie en daarna kan ze zelfs wat lelijk tegen de andere hond doen. We zoeken voor haar daarom een huisje waar ze als enigshond gehouden kan worden. Vanuit het gastgezin wordt er al geoefend dat ze leert om andere honden wat meer te negeren, maar dit is natuurlijk niet in een dag geregeld. Haar nieuwe baasjes moeten hier verder mee aan de slag. Het is een hele gevoelige hond en ze heeft behoefte aan een stabiele, vriendelijke baas die haar op positieve manier leiding geeft.  

We zijn op zoek naar een gezin zonder al te kleine kinderen, want die loopt ze zo omver in haar enthousiasme. Mensen zonder katten die ervaring met staffordachtigen hebben en waar ze niet zo lang als voorheen alleen hoeft te zijn. Wil je graag kennismaken met Grietje? Lees dan hieronder hoe je kunt reageren op deze lieve hond.
KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een liefst zo uitgebreid mogelijke mail met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer), informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden), woonsituatie (beneden of boven, trap/lift), de werksituatie/werktijden, de ervaring met honden en de eventuele andere aanwezige huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht