Tyson

Omschrijving

Deze knappe kerel is Tyson, een Rottweiler van 6 jaar. Het baasje van Tyson kon helaas niet meer voor hem zorgen en daarom is hij bij ons terecht gekomen. Een hele verandering voor deze gecastreerde reu die een prima leventje samen met zijn baasje leidde. Ze gingen elke dag samen op pad, waren veel samen en Tyson mocht zelfs in bed slapen. Je snapt dat het verblijf in een kennel bij ons een hele omslag was voor hem. Maar gelukkig gaat het hem goed af en bevalt zijn nieuwe verblijf met privé speelwei hem prima. 
We hebben vrienden met hem gesloten door hem om te kopen met worst en beloningssnoepjes, daar lust hij wel pap van en doet er ook graag iets voor (commando’s opvolgen bijvoorbeeld). Toch moeten we gepast voorzichtig zijn, hij accepteert niet zomaar alles qua aanrakingen bijvoorbeeld. Gelukkig is hij een muilkorf gewend, dat is wel zo handig voor het geval dat. Voor zijn eigen baasje was het een kroelkont, maar hij dringt zichzelf ook op en wil dan op schoot zitten. Het is bij een toekomstig baasje beter dat de verhoudingen duidelijk zijn en hij zich aan regels moet houden. Tyson lijkt een stoere kerel maar we merken dat hij eigenlijk best onzeker is. Hij heeft hierdoor behoefte aan een duidelijke leiding, wel vriendelijk en rechtvaardig uiteraard. Geen type ‘drillsergeant’ want dat werkt averechts bij hem.

Tyson doet wat een Rottweiler hoort te doen, hij is waaks en is beschermend ten opzichte van zijn eigenaar. Hij is niet sociaal naar honden of andere dieren. Het is zeker geen geschikte hond voor een gezin met kinderen. Ook is het niet verstandig om hem als vreemde te benaderen als hij met zijn baasje loopt. Goede bekenden van de eigenaar die hij regelmatig ziet zijn geen probleem. Tyson is een muilkorf gewend en loopt daar buiten mee, en daarnaast is dat noodzaak bij bijvoorbeeld medisch onderzoek. Als hij de mogelijkheid heeft dan kan hij uitvallen naar langsrijdende auto's (ook als hij zelf in de auto zit), fietsers, joggers etc. Kortom, als je dat allemaal zo opsomt is wel duidelijk dat Tyson best een aantal aandachtspunten heeft. 
We denken dat Tyson het beste als (semi) waakhond gehouden kan worden, met 1 baas die ervaring heeft met Rottweilers en gedrag goed kan inschatten. Iemand die verantwoordelijkheid neemt en zijn muilkorf buiten altijd om doet. Ideaal is een goed omheinde plek zonder andere dieren, waar hij niet teveel met allerlei prikkels (veel verkeer/ mensen) geconfronteerd wordt. Tyson houdt ervan om te graven hebben we gemerkt, op zijn speelveld heeft hij best al wat aarde omgeploegd. 
Heb jij een ideale situatie voor Tyson? Dan komen we graag met je in contact!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND? 
Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een zo uitgebreid mogelijke mail met:
·         je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
·         informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
·         woonsituatie (beneden of boven, tuin/balkon, trap/lift)
·         de werksituatie/werktijden
·         de ervaring met honden
·         de eventuele andere aanwezige huisdieren.
Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. We verzoeken om alle hierboven gevraagde gegevens in 1 mail te sturen. We krijgen vaak meerdere mailtjes voor een dier en we maken een eerste selectie op basis van de informatie die in de mail is gegeven. We nodigen mensen telefonisch uit voor een kennismaking. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht