Boefie

Omschrijving

Deze knappe Duitser is Boefie, een reu van 6 jaar oud. Hij vindt het heerlijk om pootje te baden en speelt graag met een bal. Voor deze flinke sterke vent zijn we op zoek naar baasjes die alle tijd en aandacht voor hem hebben. Hij wil niks lievers dan elke dag een flinke wandeling maken en iets leuks doen met zijn baas. Hij woonde bij een grote familie in huis en toen er een andere reu in het gezin bij kwam werd Boefie daar niet heel gelukkig van. Het klikte niet onderling en de honden moesten gescheiden leven in huis na een aantal aanvaringen. 
 
Voor Boef gaan we nu op zoek naar liefhebbers van Duitse herders, die ervaren zijn, en letterlijk en figuurlijk stevig in de schoenen staan. Boefie bleek bij ons in de opvang licht ontvlambaar en hij reageert snel op zaken die hem niet aanstaan. We hebben hem daarom laten onderzoeken en hij bleek enorm pijnlijke fistels in zijn darmen te hebben, geen wonder dat hij niet altijd zo vrolijk was, arme jongen! Ook was zijn prostaat vergroot. Hij is daarom gecastreerd en de fistels zijn verwijderd. Wel heeft hij hierdoor mogelijk levenslang medicatie (atopica) nodig, maar dat is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen.
Zijn nieuwe woning moet absoluut katvrij zijn, want hij heeft daar geen goede bedoelingen mee. Als hij buiten een kat ziet dan heb je ook flinke spierballen nodig. Met andere honden kan hij niet overweg. Zijn nieuwe baasjes gaan hier verantwoordelijk mee om en in huis wil hij na de laatste ervaring graag weer enigshond zijn. Boefie kan goed alleen thuis zijn en is rustig in huis. Hij is niet vaak in de auto meegeweest maar de paar keer dat het wel voorkwam ging dat goed. Hij zal het ook zeker goed doen als (semi) waakhond.
Is Boefie de hond voor jou? Laat het ons dan weten! Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt doen. KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een liefst zo uitgebreid mogelijke mail met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer), informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden), woonsituatie (beneden of boven, trap/lift), de werksituatie/werktijden, de ervaring met honden en de eventuele andere aanwezige huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht