Barry

Omschrijving

Ontmoet Barry! Onze nieuwe liefde, een kanjer eerste klas. Wat een heerlijk beest met zijn grote kop. In eerste instantie maakt hij aardig wat indruk maar als snel blijkt deze joekel best een beetje onzeker. Hij vindt het heerlijk om over zijn buik gekriebeld te worden, hij laat zich dan op de grond vallen en ligt op zijn rug te genieten. Met een bal speelt hij graag en laat hem ook nog los als je iets anders leuks in ruil daarvoor hebt. Barry wordt 3 jaar in juli en is in de bloei van zijn leven. Hij heeft nog een beetje puberstreken en zal je best hier en daar uitproberen. Zijn nieuwe baasjes kunnen lezen en schrijven met Rottweilers en weten precies de juiste balans te vinden als het gaat om opvoeding en grenzen aangeven.

Het is best een uitdaging om Barry uit te laten, want hij is zo sterk als een stier en qua opvoeding heeft hij wel wat gemist de laatste tijd. Maar pak er een lekkere rodiworst bij en hij doet graag iets voor je. Barry geniet van alle aandacht die hij bij ons krijgt. Niet zo gek als je bedenkt dat hij al maanden in feite in zijn eentje woonde, terwijl zijn eigenaar grotendeels bij een nieuwe liefde was ingetrokken. Geen goede situatie en daarom gaan we op zoek naar mensen die alle tijd voor Barry hebben en waar hij er helemaal bij hoort. Hij heeft het laatste jaar weinig meegemaakt en daarom is het belangrijk om hem niet ineens aan veel drukte bloot te stellen. Hij raakt dan overprikkelt. Het is dan ook geen hond voor midden in de stad, maar ook niet in een enorm hondrijke woonwijk.
Barry reageert niet op alle honden even goed. We hebben gekeken hoe hij op een klein teefje reageert; Met zijn logge lijf maakt hij een paar spelboogsprongen en dat gaat gepaard met een spelgrom waar de meeste honden best van kunnen schrikken. Als de andere partij dan niet ingaat op zijn (mislukte) poging dan raakt hij gefrustreerd en kan dan omslaan. Ook heeft hij even met een pup in huis gezeten en daar wilde hij met name op rijden. 

Ben jij/ zijn jullie die doorgewinterde Rottweiler liefhebbers en heb je alles in huis om Barry het fantastische leven te geven wat hij verdient? Dan komen we graag met je in contact. Hieronder lees je hoe je kunt reageren. Barry kan nog niet meteen verhuizen omdat hij aan zijn oog geopeerd moet worden. De oogleden van zijn linkeroog krullen te veel naar binnen wat irritatie veroorzaakt. Maar er kan zeker al kennisgemaakt worden om te kijken of de match er is, graag zelfs!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een liefst zo uitgebreid mogelijke mail met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer), informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden), woonsituatie (beneden of boven, trap/lift), de werksituatie/werktijden, de ervaring met honden en de eventuele andere aanwezige huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht