Bruno

Omschrijving

Ontmoet hier onze fantastische Bruno, een knappe reu die in juni 4 jaar oud wordt. Deze grote jongen is op zoek naar een fijn nieuw thuis met de allerliefste baasjes ooit. Bruno is een kruising Hollandse herder en labrador en hij is bij ons afgestaan omdat zijn baasjes helaas niet meer voor hem kon zorgen om medische redenen.

Bruno moet niet alleen zijn baasjes missen, maar ook zijn 2 kleine hondenvrienden waar hij mee samenwoonde. Hij speelde graag met hen. Buiten kan hij aan de riem naar sommige honden nog wel eens uitvallen, maar los ging het eigenlijk altijd wel goed met honden. Toen hij voorheen ook wel naar de hondenspeeltuin ging was dat ook altijd een groot feest. Omdat zijn baasjes hem niet meer konden uitlaten moest hij het de laatste maanden voornamelijk met de tuin doen en af en toe een wandeling met familieleden. Dit is veel te weinig voor Bruno, hij moet elke dag een flinke wandeling maken, lekker zwemmen, spelen, opdrachten uitvoeren.

Bruno zijn eerste dagen in het asiel zijn best wel spannend voor hem geweest. Ook wel logisch, want hij is altijd gewend geweest om samen met zijn baasjes en hondenvriendjes te zijn. Gelukkig gaat de liefde van de man door de maag en konden we al snel met wat lekkers zijn vertrouwen winnen. Als hij je eenmaal in zijn hart heeft gesloten is dat voor altijd. Tot het zo ver is kan hij een beetje wisselend reageren, dit is zijn onzekerheid. Maar eenmaal een match wil hij graag bij je zijn en je het liefst niet meer uit het oog verliezen. Dat laatste is dan ook wel een aandachtspuntje, want Bruno hoefde niet al te vaak en te lang alleen te zijn. Dit moet bij zijn nieuwe baasjes dan ook helemaal van voor af aan worden opgebouwd.

Ook vindt Bruno vreemde mensen ontzettend spannend en probeert hij mensen weg te jagen door heel hard te gaan blaffen, hij kan daarbij ook opspringen. Dat maakt best indruk want hij is groot en sterk. Zijn nieuwe baasjes zijn bekend met dit gedrag en weten dan ook hoe ze dit in goede banen kunnen leiden om dit te voorkomen. Bruno is geen geschikte beginnershond en zijn baasjes hebben dan ook veel ervaring, en inzicht in hondengedrag. Bruno is dol op zwemmen, maar droogt zijn lijf wel het liefste aan jou af. Ook kan hij heel netjes zitten en liggen, en al helemaal als daar wat lekkers tegenover staat. Hij zoekt een katloze woning, en zijn nieuwe baasjes hebben geen kleine kinderen of een kinderwens in de toekomst. Past deze kanjer bij je, en heb je zin om lekker met hem aan de slag te gaan? Dan komen we graag met je in contact!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND?
Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een zo uitgebreid mogelijke mail met:
·         je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
·         informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
·         woonsituatie (beneden of boven, tuin/balkon, trap/lift)
·         de werksituatie/werktijden
·         de ervaring met honden
·         de eventuele andere aanwezige huisdieren.
Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. We verzoeken om alle hierboven gevraagde gegevens in 1 mail te sturen. We krijgen vaak meerdere mailtjes voor een dier en we maken een eerste selectie op basis van de informatie die in de mail is gegeven. We nodigen mensen telefonisch uit voor een kennismaking. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven  

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht