Bailey

Omschrijving

Bailey en haar bal zoeken een fijne plek in het buitengebied. Een woning met flinke omheinde tuin/terrein/ kas die zij mag bewaken zou ideaal zijn voor haar. Deze knapperd heeft flink wat energie en dit wil ze graag gebruiken door achter de bal aan rennen of een sprintje te trekken. Naast beweging zou ze ook graag mentaal moe gemaakt willen worden met bijvoorbeeld speurspelletjes, hier is zij erg goed in en vindt dit geweldig om te doen. Bailey is 3 jaar oud en bij ons afgestaan omdat de zorg voor haar het baasje te veel werd. 

Toen zij een pup was is zij helaas niet goed gesocialiseerd waardoor zij nu veel dingen en situaties erg spannend vindt. Naar andere honden toe is zij hierdoor heel onzeker en laat dat zien door flink uit haar stekker te gaan. Maar ook in een iets drukkere omgeving kan zij veel stress ervaren, een rustige woonwijk zou voor haar al geen optie zijn. Bailey is dus geen standaard huishond, maar zij draagt graag haar steentje bij voor kost en inwoning. We zoeken voor haar daarom een uniek plekje, ergens buitenaf waar er weinig prikkels zijn en zij kan gaan genieten van het buitenleven. Dit wel waar het omheind is want waken zit in haar bloed en ook wanneer zij een kat ziet zal zij daar zeker achteraan gaan.

Bailey is gevoelig voor prikkels en om die reden zoekt zij ook stabiele ervaren herdermensen. Voor haar is het belangrijk dat ze de juiste begeleiding krijgt van haar nieuwe baasjes, want op het moment dat haar baasje niet duidelijk is kan Bailey uit frustratie vervelend gedrag gaan vertonen. Zo kan ze dan gaan happen, blaffen en in de riem bijten.
Bailey kon in het verleden prima wat uurtjes alleen zijn. Dit zal in een nieuwe omgeving ook geen probleem moeten zijn, maar wel opgebouwd moeten worden omdat zij de laatste tijd niet veel alleen hoefde te zijn. Bailey is graag bij haar baasje en houdt dan ook erg van samen zijn, dat laat ze zien door trots haar speelgoed te brengen en je uit te nodigen voor een spelletje. Omdat zij hier zo blij van wordt zou zij niet geschikt zijn om de hele week het grotere deel van de dag alleen te zijn. 
Bailey is eigenlijk een ontzettende lieverd die niet kan wachten om haar nieuwe baasje te ontmoeten om samen te gaan genieten van het leven. Ben jij die persoon met ervaring met dit ras, op zoek naar een trouw maatje en kan jij dit unieke plekje aan haar bieden? Laat het ons dan weten!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND?
Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een zo uitgebreid mogelijke mail met:
·         je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
·         informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
·         woonsituatie (beneden of boven, tuin/balkon, trap/lift)
·         de werksituatie/werktijden
·         de ervaring met honden
·         de eventuele andere aanwezige huisdieren.
Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. We verzoeken om alle hierboven gevraagde gegevens in 1 mail te sturen. We krijgen vaak meerdere mailtjes voor een dier en we maken een eerste selectie op basis van de informatie die in de mail is gegeven. We nodigen mensen telefonisch uit voor een kennismaking. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht