Toby

Omschrijving

Mogen wij jullie voorstellen aan deze knappe pup Toby? Toby is een kruising herder van 6 maandjes oud en een superlieve lomperik met zijn lange stelten en -nu al- enorm grote lijf. Zijn vorige baasjes hadden Toby als pup cadeau gekregen maar hadden door werk en kinderen eigenlijk geen tijd voor hem. Zij hadden hem net voordat hij bij ons kwam zelf herplaatst, maar daar bleek hij na een paar dagen toch iets te bewerkelijk en kwam bij ons terecht.
Dat Toby nog sturing en begeleiding nodig heeft is een ding wat zeker is. Dit is natuurlijk omdat hij pas 6 maanden oud is maar ook omdat hij dit de eerste maanden in zijn leven heeft gemist. Toby is een ontzettende lieve pup die heel graag met en voor zijn baasje wil werken, hij is namelijk gek op mensen en is graag bij je. Hij heeft bijvoorbeeld nog niet goed geleerd dat je mensen ook rustig kan begroeten en netjes lopen aan de lijn is ook nog een uitdaging, alles is voor hem even interessant en hij steekt graag overal zijn grote neus in. Speuren zou dan ook een ontzettend leuke uitdaging voor hem zijn. Zijn vorige baasjes gaven aan dat hij rondom speeltjes en de voetbal bezitterig kan zijn. Hier in de opvang hebben wij van dat gedrag nog niet veel gezien maar we zijn voor de zekerheid dit wel met hem gaan oefenen. Omdat hij nogal onstuimig is plaatsen wij hem liever niet bij jonge kinderen.
Toby verdient een baas die ervaring heeft met herders en op zoek is naar een maatje voor het leven. Heb jij zin in lange wandelingen vol met afwisselende opdrachten, geurtjes zoeken in het bos en in de avond dan samen met Toby voldaan bij de kachel bijkomen van een leuke dag? Laat het ons dan weten! Hieronder kan je lezen hoe je kan reageren en misschien tot snel!

KENNISMAKEN MET DEZE HOND?
Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Stuur ons een zo uitgebreid mogelijke mail met:
·         je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
·         informatie over de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
·         woonsituatie (beneden of boven, tuin/balkon, trap/lift)
·         de werksituatie/werktijden
·         de ervaring met honden
·         de eventuele andere aanwezige huisdieren.
Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. We verzoeken om alle hierboven gevraagde gegevens in 1 mail te sturen. We krijgen vaak meerdere mailtjes voor een dier en we maken een eerste selectie op basis van de informatie die in de mail is gegeven. We nodigen mensen telefonisch uit voor een kennismaking. Het is niet mogelijk om zonder uitnodiging langs te komen om bij de honden te kijken. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht