Ramses

Omschrijving

Ramses is een ontzettend lieve kerel die als zwerver bij ons in de opvang terecht gekomen is. Hij is hier op 8 jaar geschat, maar dat kan uiteraard iets afwijken van zijn echte leeftijd. Als we de verhalen van de buurt moeten geloven is hij jaren geleden op straat achtergelaten door zijn baasje en heeft de buurt daarna de zorg op zich genomen. Hij heeft echter last gekregen van een abces op zijn wang en had toen toch wat meer verzorging nodig dan hij op straat kon krijgen. Hij is door de dierenarts behandeld en mocht toen bij ons in het asiel herstellen. 

We hebben Ramses laten castreren en daarbij is hij positief getest op FeLV en FIV, oftewel kattenaids en leukemie. Dat klinkt heel heftig, en het is ook geen 'kattenpis' maar hij is zelf echter totaal niet ziek en heeft nergens last van. Zolang dit zo is kan hij nog een heel gelukkig leven leiden en dat is dan ook de reden dat we hem dat gunnen voor zolang het duurt. Het kan in theorie nog jaren duren voordat hij ziek wordt. Wel is het zo dat hij ondanks dat hij zelf geen symptomen heeft andere katten kan besmetten via urine, ontlastig, bloed en speeksel en daarom is het ontzettend belangrijk dat hij niet met andere katten in aanraking komt. Het niet besmettelijk voor mensen, dat moet benadrukt worden.
Om geen andere katten te kunnen besmetten moet Rames binnenblijven of bij mensen gaan wonen die een volledig afgezette (dus catproof) tuin hebben waar hij met geen mogelijkheid uit kan. Een balkon waar hij niet af kan (dus ook volledig met gaas of netten afgezet) is wel iets wat hij graag zou willen als er geen tuin aanwezig is. We zoeken baasjes voor hem die het belang van het scheiden van andere (gezonde) katten inzien en hem daarnaast een fijn leven willen bieden. Rames verdient het zo, het is een vreselijk lieve knuffelkat die lekker in zijn vel zit. Het is belangrijk dat hij een stress loos leven leidt met goede voeding om zijn weerstand zo hoog mogelijk te houden.

Verder is Ramses niet de moeilijkste. Hij wil graag een lekker bakje voer, een zacht mandje om in te luieren, een krabpaal om in te klauteren en iemand die hem heel veel aandacht kan geven. Ramses laat namelijk goed weten met zijn kleine zachte miauw dat hij graag wel even een kroel of iets lekker wil. We denken dat deze lieve reus waarschijnlijk geen probleem met kinderen heeft. Zie je het wel zitten om Ramses in huis te nemen? Neem dan contact met ons op voor het plannen van een afspraak. 

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht