Pom

Omschrijving

Pom is een hele gezellige kater van 5 jaar oud. We zijn voor deze aanwezige en aanhankelijke kater op zoek naar een gezellig huishouden. Een tuin is wat hij absoluut wil voor al zijn avonturen. Hij is graag buiten en vermaakt zich daar opperbest. Als hij binnen is ligt hij gezellig bij je op schoot en dan moet je hem er vaak zelf afhalen als je er genoeg van hebt. Ook wil hij graag vermaakt worden met speeltjes. Kortom, een actieve maar ook hele lieve kat, die dito baasjes zoekt! Pom werd 5 jaar geleden in een van onze gastgezinnen geboren en later samen met broertje Pim herplaatst in hetzelfde gezin. Nu de baasjes veel meer thuis waren dan voorheen hebben ze gemerkt dat de broers helemaal niet zo op elkaar gesteld zijn. Ze hadden vaak mot en dat leverde bij beiden veel stress op. Ook maakt Pom wel eens ruzie met sommige katten in de buurt. Om die reden is door de eigenaren besloten om beide katten bij ons af te staan en we zoeken voor hen nu allebei een apart huishouden. Toen hij bij ons binnenkwam bleek hij een fikse blaasontsteking te hebben, dus daar zal hij al een tijdje flink last van gehad hebben. 

Pom kan bij wat oudere rustige kinderen worden geplaatst. Hij vindt drukke kinderen wat spannend, maar als er kinderen in het gezin zijn die gewend zijn om een kat zijn ruimte te geven en die niet meer hard gillend of stampvoetend door het huis rennen, dan laat Pom zich best wel even aaien door de jongste leden van het gezin.
Wij zoeken bij voorkeur ook naar een woning met een cat-proof tuin omdat de territoriumdrang en stress die Pom van andere katten krijgt ervoor kan zorgen dat hij gaat sproeien. Dit gaat bij Pom dan soms dusdanig ver dat hij bij de buren door het kattenluik kruipt om daar ook even zijn handtekening achter te laten. Om dit te voorkomen is een afgesloten tuin waar geen andere katten over de vloer komen wel zo prettig. Maar een woning in het buitengebied is voor hem natuurlijk ook een goede optie. Kan jij dit prima aan hem bieden en zie jij het helemaal zitten met de vrolijke Pom? Dan horen we het graag!  

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht