Zorro

Omschrijving

Ontmoet Zorro, een prachtge zwart/witte kater van bijna 5 jaren jong. Deze lieve kerel kon helaas niet meer overweg met de andere katten in huis en daarom is hij afgestaan. Zorro lijkt heel stoer maar is stiekem best gevoelig. Hij heeft als hij eenmaal op zijn gemak is zo zijn kroelmomenten en wil hierbij dan ook best gezellig op schoot kruipen. Voor een spelletje is hij goed te porren en hij  kan zelfs speeltjes apporteren als hij daar zin in heeft!
Zorro zag de aanval als de beste verdediging bij de andere katten thuis, en omdat er ook in zijn omgeving meerdere katten buiten rondliepen met wie hij overhoop lag is besloten om voor hem een beter passend huis te gaan zoeken. Al deze stress zorgde er namelijk voor dat hij ging sproeien. We zijn op zoek naar mensen die dit sproeigedrag begrijpen en die in oplossingen denken als hij het gedrag in huis toch voort gaat zetten. De verwachting is dat als hij geen andere katten ziet en een stressvrije rustig leventje heeft hij dan gewoon keurig zindelijk is. Op het asiel sproeide hij in het begin ook, maar inmiddels doet hij alles netjes op de bak.
Zorro heeft best wel wat stress in het asiel ondanks dat hij vrij relaxed overkomt. Hij heeft een paar verzorgers uitgekozen waar hij heerlijk bij op schoot ligt. Op anderen kan hij weer minder goed reageren en dan ook uithalen. Dit maakt hem geen geschikte kat voor mensen die nog nooit een kat hebben gehad, en/of kleine kinderen hebben. Iemand met geduld, een rustig huishouden en inzicht in kattengedrag zou perfect voor deze knappe jongen zijn.  Hij heeft bij ons een kattenkamer voor zichzelf alleen, en we hopen dat hij die snel kan inruilen voor een nieuw appartement met balkon waar hij niet af kan vallen/springen. Denk je dat je een fijn thuis kunt bieden aan Zorro ? Neem dan contact op met ons op voor een afspraak om kennis te maken.  
Update 8 aug: we hebben de tekst aanpast omdat we in eerste instantie weer een woning met tuin voor hem zochten. Maar omdat het voor hem beter is om helemaal niet met andere katten in aanraking te komen is een appartement het beste voor hem. Wel met ruim balkon zodat hij toch van 'buiten' kan genieten.
KENNISMAKEN EN ADOPTIE: We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht