Puck & Deejee

Omschrijving

Puck en Deejee zijn ontzettend lieve broers van bijna 10 jaar die samen een nieuwe familie zoeken. Puck (cypers) is een gezellige kletskous die graag voor je voeten loopt. Hij bemoeit zich met alles en elke kast of deur die je opentrekt wordt door hem geïnspecteerd. Een ondernemend tiepje, en met hem in huis wordt het gegarandeerd nooit meer saai. Puck is een stoere kerel met een klein hartje, het is echt een schat van een kat. Deejee leeft wat meer in zijn schaduw en hoeft niet zo nodig haantje de voorste te zijn. Hij is wat meer verlegen, afwachtend, maar minstens net zo lief en knuffelt ook heel wat af. Ze zijn ontzettend gek op elkaar en willen daarom alleen samen naar een nieuwe woning vertrekken.

Ze hebben de eerste 6 jaar van hun leven met een Duitse herder gewoond, dus een katvriendelijke rustige hond in huis is geen probleem. Toen Puck en Deejee bij hun gezin kwamen wonen waren er ook al 2 oudere katten in huis. Deze kleine donderstenen maakten het leven van de oudere katten iets minder leuk, het waren best 2 klieren. Toen de laatste 2 katten er (die er noodgedwongen bijkwamen vanwege familieomstandigheden) bij kwamen ging het mis. Deze katten accepteerden hun capriolen namelijk niet. Ook kwamen er 2 katers in een aangrenzende tuin wonen en het feest was compleet. Puck en Deejee werden zwaar ongelukkig van zoveel andere katten om zich heen en begonnen naast de bak te plassen en te vechten, niet met elkaar gelukkig.  Na heel veel wikken en wegen is besloten om deze lieverds te herplaatsen zodat er rust voor iedereen komt.  We hebben urine onderzocht en Puck blijkt door de stress blaasgruis te hebben ontwikkeld. Hiervoor krijgt hij nu blaasgruisvoeding (urinary s/o) en Deejee eet daar gewoon van mee.

De broertjes zoeken nu een katloze woning waar ze lekker met zijn tweeën kunnen zijn. Een tuin is wat ze willen, dat zijn ze altijd gewend. Hun vorige tuin was volledig catproof gemaakt (met gaas boven de schutting) en ze konden er niet uit, ze zijn dus niet gewend om op straat te lopen en dus ook geen verkeer etc gewend. Dat is wat ze weer zoeken, een veilige plek om buiten te komen. Zie jij het helemaal zitten met deze lieve broers? Lees hieronder dan hoe je dat kunt laten weten! Ze mogen nog niet meteen verhuizen omdat hun gebitten nog moeten worden schoongemaakt, maar voor die tijd kan er al wel kennisgemaakt worden.
KENNISMAKEN EN ADOPTIE: We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl         
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht