Sally

Omschrijving

Sally is een ontzettend lieve poes van ongeveer 1 jaar oud. In november werd zij gevonden met een gecompliceerde breuk in haar achterpoot. Ze werd maar liefst 2 keer geopereerd en een lange revalidatieperiode volgde. Gelukkig mocht ze dit bij 1 van onze vrijwilligsters thuis doen. Ze moest wekenlang verplichte benchrust krijgen, waar ze niet heel blij van werd. Ondanks de breuk wilde ze spelen, rennen, klimmen. Maar gelukkig is die periode voorbij en mag ze alles weer. De breuk is goed hersteld, maar ze zal haar pootje niet meer zo kunnen buigen als voorheen. Ook zit er een plaatje in haar poot die de botten op zijn plek houdt. Dit kan er gewoon in blijven zitten.

Als Sally is uitgespeeld komt ze graag bij je liggen op de bank. Ook vind ze het heerlijk om in een deken of kussen te trappelvoeten en luid te spinnen. Voor echt uitgebreide kroelsessies ben je bij Sally aan het verkeerde adres, daar heeft ze niet altijd zin in. Wil je dat toch per se en ga je zonder haar toestemming door? Dan kan ze haar gebitje en nagels daar voor inzetten. Het is verder een ontzettend leuk poesje en we denken dat ze prima bij oudere kinderen kan wonen die goed kunnen inschatten of ze wel of niet moeten knuffelen. Of ze met andere katten kan is onbekend, maar een sociale speelse andere kat is vast een leuk maatje voor haar.
Sally is door het huiskamerraam heen een enorme jager. Elke vogel in de tuin wordt uitgebreid beslopen, begluurd en het liefst besprongen. Pech voor haar dat er nog een raam tussen zit. We zoeken voor Sally een huis waar ze op een veilige manier buiten in de tuin kan zijn. En dan bedoelen we niet aan een tuigje of in een rustige buurt, maar in een speciaal voor katten afgezette tuin waar ze niet uit kan. We merken dat er nogal eens verwarring over ontstaat, maar we bedoelen hiermee niet uitsluitend een gewone schutting, want daar kan elke kat overheen klimmen. De tuin moet echt afgezet zijn met bijvoorbeeld een net, een rolsysteem of gaas wat schuin naar binnen staat. Kun jij Sally een mooi leven bieden? Dan komen we graag met je in contact. Hieronder lees je hoe je op Sally kunt reageren. De verwachte verhuisdatum is 2 maart, tot die tijd hersteld ze van de sterilisatie bij het gastgezin.

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl         
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht