Joda

Omschrijving

Joda is een prachtig schildpadpoesje van 5 jaar oud. Dit rustige mopje is zindelijk en scherpt haar nagels graag aan een krabpaal, en als het mooi weer is aan de boom in de tuin.
Joda heeft een stressvolle periode achter de rug in een huishouden met kinderen. Dat uitte ze door te brommen en te blazen. Haar baasjes besloten dat het niet meer zo kon toen ze het kindje ook echt ging aanvallen. Een onhoudbare situatie en daarom is ze bij ons terecht gekomen. In eerste instantie was ze nog erg opgefokt in onze quarantaineruimte en konden we helemaal niks met haar. Na haar sterilisatie hebben we haar verplaatst naar een kamer voor haar alleen. Hier blijkt dat ze eigenlijk een heel angstig en onzeker poesje is en stiekem gek is op kroelen, iets wat ze thuis niet wilde. Ze gaat er zelfs helemaal voor liggen en rolt erbij. Het kan heel goed zijn dat haar hormonen een rol speelde in de hele situatie. Sommige poezen kunnen daar behoorlijk van in de war raken en agressief gedrag vertonen. Nu ze gesteriliseerd is is dat in elk geval tot rust gekomen. Deze onzekere poes heeft een rustig huisje nodig waar ze enigskat is bij volwassen baasjes zonder kinderen of kinderwens in de toekomst.
Joda is geen geschikte kat voor beginners. Je moet wel enige kennis van kattengedrag hebben en er niet van schrikken als Joda wellicht een keer haar 'oude' gedrag laat zien. We verwachten wel dat ze die tijd achter zich heeft gelaten en dat ze zonder kinderen en opspelende hormonen gewoon een heerlijk rustig leventje kan leiden. Zeker omdat ze nu gewoon een ontzettend lief en zachtaardig meisje blijkt te zijn. Zie jij het wel zitten met knappe Joda? Laat het ons dan weten! Hieronder lees je hoe je kunt reageren.
KENNISMAKEN EN ADOPTIE: We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl 
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht