Monkey

Omschrijving

Monkey is een hele knappe kater van 3 jaar. Deze leukerd is gek op matatabistokjes en valeriaanwortel. Ook is hij wel voor een spelletje te porren en zoekt baasjes die het leuk vinden om hun kat te verwennen met steeds iets nieuws om te ontdekken. Het kan al heel simpel met een kartonnen doos, dan weer eens een veer die je buiten hebt gevonden of wat propjes papier. Zelf zorgt hij ook voor de nodige activiteiten; hij vangt namelijk graag muizen... Ook vindt hij het leuk om uit de kraan te drinken.
Monkey woonde samen met een andere kat en zijn baasjes in een appartement en tot voor kort was er geen vuiltje aan de lucht. Maar Monkey werd steeds humeurig en begon zich af te reageren op zijn bazinnetje. Ze vertrouwden hem niet meer en na de laatste uitval moest hij zijn koffers pakken en naar het asiel.

Omdat een kat niet zomaar ander gedrag gaat vertonen zijn we op onderzoek uitgegaan. We ontdekten dat hij veel struviet (blaasgruis) in zijn blaas heeft. Dat kan erg pijnlijk zijn omdat de scherpe scherfjes in zijn blaas prikken. Pijn is niet fijn, dat weet iedereen en dat kan zijn gedrag van de laatste tijd heel goed verklaren.
Monkey krijgt nu aangepaste voeding die de struvieten moeten oplossen. Hij is bij ons lief maar wel wispelturig en heeft zo zijn voorkeuren voor bepaalde personen. 

Hij vergeet al zijn onzekerheden als hij stukjes valeriaanwortel krijgt; dat werkt rustgevend en hij vindt het heerlijk om in te rollen en kopjes op te geven. We zoeken baasjes met inzicht in kattengedrag, iemand die niet snel onder de indruk is. Hij zoekt een fijn nieuw thuis waar hij heerlijk kan relaxen maar ook veel mag spelen en rondrennen en als hij eenmaal gewend is buiten in de tuin struinen.  In zijn nieuwe huis wonen geen kleine kinderen en dat blijft ook zo in de toekomst. Zijn nieuwe baasjes hebben geen probleem met zijn voeding (royal canin urinary so) en trekken aan de dierenartsbel mochten er in de toekomst weer afwijkingen ontstaan. Dit hoeft niet te gebeuren, maar kan natuurlijk wel. 
Heb jij een heerlijk speelparadijs voor Monkey? Laat het ons dan weten! 

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: 
We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over:
- de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- de woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- werksituatie/ werktijden 
- de ervaring met katten
- eventuele andere aanwezige huisdieren 
Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl               
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na uitnodiging, dit doen we telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht