Snoezepoes

Omschrijving

De naam Snoezepoes roept een gevoel op van een klein schattig poesje, bij ons tenminste. Maar deze Snoezepoes is een flinke kater van 1,5 jaar oud. Hij heeft hele bijzondere ogen. Het lijkt alsof ze in de basis blauw wilde worden, maar dat oranje het daar niet mee eens was en wat verf om de iris heeft getoverd. Heel apart om te zien.

Deze spierwitte jongen is op jonge leeftijd van het balkon gevallen en niet goed terecht gekomen, waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte aan zijn achterhand. Gelukkig heeft hij enorm veel doorzettingsvermogen en hoewel hij nooit volledig zal herstellen kan hij zich wel aardig redden. Hij loopt met zwabberende, zwalkende achterhand. Hij kan niet springen, maar wel via via overal op komen. Als hij ergens weer vanaf wil laat hij zich meestal glijden. 
We zijn op zoek naar baasjes die bereid zijn sommige dingen voor hem aan te passen waar nodig. Zo is een hele gladde ondergrond niet ideaal voor hem, in zo'n geval is een antislipmat een uitkomt. En daarnaast is het fijn als hij diverse veilige (niet gladde) opstapjes krijgt om ergens op en af te kunnen. Hij ligt namelijk graag naast je op de bank, waar hij vervolgens een mooie afdruk van zijn witte haren achterlaat tijdens de rui. Maar voor een keer extra stofzuigen draai je je hand natuurlijk niet om, toch? Om zijn nagels te scherpen is een kokosmat een uitkomst, en er zijn ontzettend veel kartonnen krabplanken voor op de grond verkrijgbaar.

Snoezepoes is in de basis een actieve kat, maar je kunt je voorstellen dat hij natuurlijk niet hard kan rennen en wild kan spelen/jagen. Daarom is het fijn voor hem als hij op andere manieren uitdaging krijgt. Voerpuzzels, of speeltjes waarmee hij al liggend kan spelen bijvoorbeeld. En als je regelmatig wat van buiten meeneemt, bijvoorbeeld een veer, of wat blaadjes, dan heeft hij steeds wat leuks en nieuws om te ontdekken. Hij heeft uitdaging nodig in zijn leven. Snoezepoes doet overigens ook wel pogingen om met een balletje te voetballen, deze doorzetter. Het liefst gaat hij naar buiten maar vrij buitenlopen is echt geen optie gezien zijn achterhand. Een tuin met hoge schutting (en zonder via/via opstapjes erlangs) waar hij met geen mogelijkheid uit kan zou ideaal voor hem zijn. Als alternatief is een groot balkon (ook volledig met gaas afgezet, katveilig) ook een optie. In onze opvang heeft hij Pablo als beste vriend uitgekozen en samen hebben ze het erg gezellig. We denken dat hij prima met een sociale kat in huis kan leven.

Laten we het even hebben over zijn toiletgebruik; Sinds het ongeluk heeft hij verminderd gevoel in zijn anus. Hier in de opvang gaat het eigenlijk hartstikke goed met meerdere kattenbakken. Bij de grote boodschap waggelt hij de bak soms al uit terwijl hij nog niet helemaal klaar is, en dan ligt er wel eens een verloren drol naast. Twee bakken naast elkaar verhelpt dat probleem grotendeels, maar wellicht niet volledig. Een kattenbak met hoge achterwand is ook handig, zodat hij niet over de rand kan plassen. Twee XXL kattenbakken op verschillende plekken lossen misschien alle 'problemen' in 1 keer op. Zijn eigenaren hebben hem afgestaan omdat niet alles in de kattenbak belandde en ze her en der poep in huis vonden.

Zonder pijnstilling is zijn rug gevoelig en daarvan kan hij humeurig worden en zich afreageren. Om die reden krijgt hij elke dag pijnstilling. Al met al is het een hele bijzondere jongen en zal het nooit meer saai zijn met hem in huis. Ben jij Snoezepoes zijn held(in), zijn nieuwe liefdevolle baasje die hem met al zijn bijzonderheden een fantastisch leven kan en wil bieden? Dan komen we graag met in je contact! Hieronder lees je hoe je ons kan bereiken.

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: 
We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over:
- de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- de woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- werksituatie/ werktijden
- de ervaring met katten
- eventuele andere aanwezige huisdieren 
Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl                 
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na uitnodiging, dit doen we telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht