Coco

Omschrijving

Leuk dat je op dit profiel klikt! We vragen je om bij interesse in dit dier de informatie onderaan het profiel goed te lezen en alle gevraagde gegevens naar ons te mailen. Zonder complete gegevens kan je aanmelding niet meegenomen worden in de selectieprocedure en dat zou zonde zijn!

Coco is een hele rustige en beetje verlegen poes van 7 jaar oud. Hoewel ze in het begin in onze opvang erg angstig was is ze nu helemaal gewend en geniet ze van aandacht die ze van voor haar vertrouwde medewerkers en vrijwilligers krijgt. Ze kan spinnen als de beste en vindt het erg gezellig als ze bij haar in de kamer op visite zijn. Ben je nog een vreemde voor haar? Dan blijft ze liever even wat afzijdig tot ze zeker weet dat je best wel aardig bent. Zij past het beste in een een- of tweepersoonshuishouden.

Coco is bij ons gekomen omdat ze sinds een tijdje onzindelijk was geworden. We zijn erachter gekomen dat ze blaasontsteking had dus dat kan e.e.a. verklaren. Gelukkig is ze daar nu vanaf. Haar gebit is ook onder handen genomen en er moesten wat rotte kiezen getrokken worden, dus eten zal nu ook een stuk prettiger voor haar zijn zonder pijn. Maar omdat ze ook moeite met opspringen leek te hebben in de opvang hebben we röntgenfoto’s laten maken en daaruit bleek dat enkele tussenwervels niet helemaal goed zitten. Dit kan best wat pijn veroorzaken met bepaalde bewegingen en mogelijk ook hebben bijgedragen aan de onzindelijkheid. Op pijnbestrijding na is hier niet veel aan te doen en daarom krijgt ze nu dagelijks pijnstillers. Dit is in vloeibare vorm en ze likt het zelf uit het pipetje, dus dat is erg makkelijk om toe te dienen. Sinds ze pijnstillers krijgt merken we wel een positieve verandering in haar gedrag. Omdat ze niet hoog kan springen is het fijn als ze wat extra opstapjes krijgt om bijvoorbeeld op de vensterbank te komen. In haar vorige huis kwam ze af en toe in de tuin of hooguit rondom het huis. Gezien haar rugklachten denken we dat een appartement met ruim balkon ook prima voor haar is. We zijn voor dit moppie op zoek naar een liefdevol huishouden waar ze alle tijd krijgt om te wennen. Het is verstandig om meerdere kattenbakken (met lage instap) in huis te hebben voor haar.
Voor de kennismaking met Coco moet je er rekening mee houden dat ze misschien niet meteen haar ware lieve ik laat zien, maar even de kat uit de boom kijkt. Bij haar vorige baasjes ging ze snel naar boven als er kinderen op visite kwamen, dus dat maakt haar niet echt geschikt voor mensen die kinderen of een kinderwens op termijn hebben.
Mag deze mollige meid bij jou komen wonen? Hieronder lees je hoe je kunt reageren.

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: 
We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over:
- de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- de woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- werksituatie/ werktijden 
- de ervaring met katten
- eventuele andere aanwezige huisdieren 
Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl                         
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na uitnodiging, dit doen we telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven

Asiel

Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Koggehaven 16
3133 LA Vlaardingen
Tel.: 088-8113580
E-mail: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht