Huisvesting

Honden

Onze opvang bestaat uit meerdere gebouwen waarin de dieren verblijven. Voor de asielhonden hebben we twee aparte gebouwen met kennels en zes omliggende speelvelden. Elke hond heeft een eigen binnen- en buitenverblijf met vloerverwarming, mand en deken. Honden die bij elkaar horen slapen gezellig samen. Alle honden kunnen zich elke dag uitleven op de speelvelden en daarnaast in onze prachtige natuurspeeltuin compleet met zwemvijver en grote zandbak.

Hondenhuiskamer

Wij hebben de beschikking over een speciale hondenhuiskamer. Hier kunnen vrijwilligers met de honden naartoe om bijvoorbeeld puzzelspelletjes te spelen. In deze ruimte wordt daarnaast ook getraind met de honden. Denk dan aan benchtraining, deurbeltraining en visitetraining.

Katten

De katten verblijven in groepsverband in de kattenkamers. In de kamers zijn voldoende mandjes, krabpalen en verstopplekjes beschikbaar. Elke kattenkamer beschikt over een eigen buitenren waar ze lekker van de zon kunnen genieten of droog buiten kunnen zitten als het regent. De katten die hun ruimte niet willen delen met soortgenootjes krijgen indien mogelijk een eigen kamer. Als er geen lege kamer beschikbaar is, worden de katten afwisselend opgehokt en losgelaten.

In de kattenquarantaine zijn alle katten opgehokt. Hier komen nieuwe dieren binnen en daar worden ze geobserveerd, nagekeken door de dierenarts, ingeënt, behandeld tegen vlooien en wormen en gechipt.