< Terug naar overzicht

Poes uit de put

Lokaal

10 juni 2020

Het is een nachtmerrie voor velen: vast komen te zitten in een diepe put. Het overkwam een poes in Vlaardingen. Het arme beestje was in een 2,5 meter diepe ommuurde open 'put' terecht gekomen en kon er met geen mogelijkheid uit. Aan haar nagels te zien heeft ze wel enorm haar best gedaan om tegen de muur op te klimmen. Alle nagels zijn kapot.

De Dierenambulance Zuid-Holland Zuid heeft de poes uit haar benarde situatie bevrijd. Logischerwijs was het dier helemaal van slag en moeilijk benaderbaar. Ze is naar ons dierenasiel overgebracht waar ze even de tijd kreeg om bij te komen van haar heftige avontuur. Gelukkig was ze de volgende dag al een stuk rustiger en bleek het een ontzettend lieve poes te zijn. Ze heeft helaas geen chip, maar ze droeg wel een grijze vlooienband. De hoop is dat haar baasje zich snel zal melden.

Angst in de ogen bij binnenkomt in het dierenasiel
De nagels waren volledig beschadigd door de hopeloze pogingen om uit de put te ontsnappen

Maak chippen verplicht

Wist je dat er jaarlijks circa 38.000 uur katten de weg kwijt raken? Net als dit poesje kan een dier in een vervelende situatie terecht komen. En dan te bedenken dat zeker 83% van deze dieren wordt nooit meer herenigd met zijn eigenaar. Door een kat te laten chippen kan dit leed voorkomen worden. De Dierenbescherming voert momenteel petitie voor een chipplicht voor katten. Teken de petitie en help mee!