King

Omschrijving

King (geb.14-4-2016, Kruising Duitse Herder/Working Kelpie) is een lieve, maar ook onzekere hond, die tijd nodig heeft om te wennen. Hij heeft moeite met teveel prikkels. Als hij je vertrouwt en je begrijpt hem goed, dan is hij super lief. Hij is erg energiek en speelt graag met ballen aan een touwtje, daar kan je hem ook veel mee aanleren. Hij kan er niet goed mee omgaan als je hem aandacht geeft, hij wil ook niet graag aangehaald worden door onbekenden. Hij is sociaal naar andere honden en katten. Wij zijn op zoek naar een rustige consequente baas, die met veel geduld King kan begeleiden en wat met hem gaat ondernemen. King vind onweer en vuurwerk ook behoorlijk spannend, hij is redelijk goed in de auto soms een beetje onrustig. Wij plaatsen King niet bij kinderen ivm zijn onzekerheid. King heeft alle tijd en aandacht zelf nodig om goed te kunnen wennen. King kan wel prima na gewenning een paar uurtjes alleen thuis zijn.

We zijn nu 2x naar de hondentraining geweest met King en dat vindt hij erg leuk, hij ontwikkeld zich als een hele leuke, vriendelijke hond, die graag met zijn neus werkt en ook graag wat voor een voertje doet. Waarschijnlijk zou hij het heel erg leuk vinden om te gaan speuren. Hersenwerk oftwel denkspelletjes zijn ook zijn favoriet, alleen wel langzaamaan opbouwen omdat hij erg enthousiast/onstuimig nog te werk gaat. Ook met de honden daar wil hij leuk contact hebben. Hij reageert positief op andere mensen, maar is nog wel onstuimig en moet leren dat hij niet mag opspringen, maar met positieve training heeft hij dat heel snel door.

King is op zoek naar een ervaren baas/bazin, zonder kinderen en die ervaring hebben met het Herder type, die veel met hem willen gaan ondernemen o.a. lange wandelingen en speuren en/of hersenwerk met hem gaan doen. King is echt een hond die je een taak moet geven, anders gaat hij zich vervelen. Hij is niet geschikt om alleen een blokje om te gaan of alleen maar lange wandelingen mee te doen. Als u interesse heeft leest u zich dan goed in in beide rassen; Duitse Herder en Working Kelpie!

Bij interesse kunt u ons het beste even bellen; 088-8113690 tussen 13.00 en 16.00 (behalve op dinsdag en zondag), of anders een uitgebreide email sturen met daarin uw telefoonnummer, gezinsamenstelling, woon- en werk situatie, eventuele andere huisdieren, ervaring met (wat voor) honden en wat u deze hond kunt en wilt bieden. Op summiere emails wordt niet gereageerd.

Asiel

Dierentehuis Alkmaar e.o.
Bergerweg 185
1817 ML Alkmaar
Tel.: 088-8113690
E-mail: dierentehuisalkmaar@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht