Bengalen Dames

Omschrijving

Alle Kittens zijn inmiddels voorzien van hun eigen forever huisje. Nu de 2 volwassen dames nog, ze moeten nog wel even langs de dierenarts maar mogen in de tussentijd wel al gereserveerd worden.

de plaatsingskosten van de Bengalen zijn € 250.-
Ze zijn allemaal geënt, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd of gecastreerd.
het karakter van een Bengaal:
Bengalen zijn aanhankelijk, slim en ontzettend speels en actief. Ze kunnen echt uren aan een stuk spelen en door huis sprinten om daarna gezellig bij je of ergens in de buurt bij je in slaap te vallen. Ze laten het je ook zeker merken wanneer ze iets willen want Bengalen kunnen best erg vocaal zijn. Ze zijn enorm gesteld op aandacht en hun baasje(s) en ze zorgen ongetwijfeld voor enorm veel leven in huis.
Bengalen willen echt overal bij zijn en meestal volgen ze ons hier door het gehele huis. Bengalen zijn niet snel onder de indruk of bang van iets, zijn zeer energiek en actief en dus zeker aanwezig in huis. Veel Bengalen apporteren een balletje of speelgoed en kunnen dit gerust een aantal uren volhouden. jij bent dit waarschijnlijk eerder beu dan je kleine vriend.

Een Bengaal hou je best niet alleen, ook al ben je zelf vaak thuis. Het zijn hele actieve en speelse katten die echt nood hebben aan een vriendje. Of dit vriendje nu een energieke hond is, een andere Bengaal of een enorm speelse huiskat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Wel moet gezegd worden dat het meestal wel beter, en het ook aan te raden is, minstens 2 Bengalen te nemen.
Er wordt vaak gezegd; ' 1 Bengaal is geen Bengaal'' en dat is een gezegde dat vaak wel opgaat. Bengalen hebben een unieke manier van spelen en ravotten en 2 Bengalen zijn gewoon aan elkaar gewaagd. ;) Wanneer je ervoor kiest geen 2 Bengalen in huis te nemen maar een ander vriendje is het wel aangeraden dat het andere dier net zo actief is als de Bengaal.
Wanneer een Bengaal het enige dier in huis is, en wanneer de baasjes nog eens lange dagen werken zijn kan het zijn dat hij zich met zijn vele energie geen blijf meer weet. Dit kan zich mogelijk uiten in ongewenst gedrag, dit kan gaan van wildplassen, tot het behang van de muren halen, klagelijk en luid mauwen...

Normaal gesproken is een Bengaal echt geen ras om hele dagen moederziel alleen te zijn.

De Bengaal is niet altijd even snel onder de indruk van je pogingen om hem dingen af te leren, ze zijn ontzettend slim, kunnen behoorlijk koppig zijn en weten je te bespelen. Daarbovenop kunnen ze enorm druk zijn en zijn meestal ook vocaal aanwezig. Willen ze iets niet dan willen ze echt niet; neen is neen in hun ogen en dat laten ze duidelijk horen... Daardoor worden ze vaak als moeilijk(er) aanzien, maar er valt hen zo goed als alles aan te leren met het nodige geduld weliswaar.
Wanneer je op zoek bent naar een echte knuffel- en schootkat is de Bengaal over het algemeen genomen niet de beste keuze. Echter zijn hier ook weer uitzonderingen in. Vaak zijn katertjes aanhankelijker dan poezen en zeker wanneer ze gecastreerd zijn. Bengaal katers zijn over het algemeen echte goedzakjes. Een Bengaal (zowel poes als kater) is heel trouw aan zijn baasje, en zal altijd ergens in de buurt te vinden zijn. Ze houden van aandacht, aaien, en spelen met hun baas.

Wanneer je op je rust gesteld bent is het beter om geen Bengaal aan te schaffen. Een Bengaal slaapt net zoveel als een andere kat maar de momenten dat ze wakker zijn , zijn ze echt wakker. Ze barsten van de energie en spelen er op los. Zij kunnen zich uren bezig houden

Als je een Bengaal in huis neemt garandeert dit zeker leven in huis. Hier lijkt het soms dat er een orkaan door ons huis raast, ze rennen de trap op, trap af, door de woonkamer, op de kast, terug de trap op en ga zo maar verder...

https://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/57355-een-bengaal-aanschaffen.html

Asiel

Dierentehuis Alkmaar e.o.
Bergerweg 185
1817 ML Alkmaar
Tel.: 072-5114861
E-mail: dierentehuisalkmaar@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht