Ringo

We delen graag het verhaal van Ringo met jou. Het is voor ons een belangrijk verhaal. 

Magere Bordeauxdog

Op 10 december 2008 kregen wij Ringo, een hele lieve Bordeauxdogreu van 3 jaar  oud, voor de derde keer binnen, wéér broodmager (nog maar 40 kilo). Hij was al 2 keer eerder als zwerfhond broodmager bij ons binnengebracht. Als hij weer wat aangekomen was, haalde zijn baas hem na weken weer op. Niet zonder eerst een stevig gesprek met asielbeheerder Willem te voeren.

Ernstig verwaarloosd

Deze derde keer werd Willem opgebeld door het baasje van Ringo, met het verhaal dat hij geen onderdak meer had en dat hij in een opvang sliep en dat Ringo buiten moest slapen ( in december!). Willem heeft hem met veel moeite weten te overtuigen dat hij beter afstand van de hond kon doen, omdat er geen toekomst voor baas en hond was (met in zijn achterhoofd nog het beeld van de vorige 2 keer dat Ringo bij ons was). Het kostte Willem bloed, zweet en tranen, maar gelukkig stond de baas Ringo af.


De strijd

We waren allemaal in shock toen wij Ringo weer zagen. Er was weinig van hem over, hij was werkelijk een rammelend geraamte! Ringo, zo'n lieve trouwe hond en nu helemaal graatmager. We hebben hem opgevangen en met héél véél aandacht en zorg geprobeerd om hem aan te laten komen. Dit keer ging het echter vreselijk mis met Ringo. Hij was zo verzwakt, had geen weerstand meer en werd ernstig ziek. Hij raakte hevig aan de bloederige diarree, hij spoot leeg, stopte met eten en lag levenloos in z'n kennel bij de kachel. Hij was te verzwakt om te lopen. Na veel onderzoeken en medicijnen bleek hij door de verwaarlozing een ernstige leverontsteking te hebben. We hebben alles in het werk gesteld om Ringo aan het eten te krijgen: we kookten kip met rijst, gekookte tartaar en nog veel meer. We hebben het echt in zijn bek moeten proppen, want zelf had hij de kracht niet meer.


En hij leefde nog lang en gelukkig...

We zijn avonden naar huis gegaan met de angst dat we hem s'morgens niet meer levend aan zouden treffen... Maar gelukkig, nadat Ringo 3 maanden vocht, inclusief een paar terugvallen tussendoor, heeft hij het gered! Hij kwam weer op gewicht en vond een nieuw baasje waar hij helemaal dol op was. Een geweldig adres met veel ruimte. Ringo leeft inmiddels niet meer, maar heeft gelukkig nog een goed leven gehad. Helaas mét medicijnen, maar gelukkig ook met heel veel liefde. Dat vechten was het dubbel en dwars waard! Hier doen we het dus allemaal voor!