Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Maak dan snel een afspraak en kom kennis maken met de asieldieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst.

Adoptieprocedure

Na een uitvoerig gesprek met een van de medewerkers van het Dierentehuis over je wensen en de gezinssituatie, wordt er gekeken welk dier bij je past. Wij gaan er vanuit dat het een goede combinatie moet worden. Teleurstellingen proberen we op deze manier zoveel mogelijk uit te sluiten, een slechte ervaring is niet alleen voor jou, maar ook voor het dier niet wenselijk.

Als je een van onze honden of katten een nieuw thuis wilt geven dan vragen wij het volgende:
  • een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart);
  • een bijdrage in de kosten (pinnen is mogelijk);
  • een veilig, goed sluitend vervoersmandje voor de kat en een halsband en riem voor de hond.

Indien je een geschikte hond hebt uitgekozen, mag deze niet meteen worden meegenomen. Wij vragen minimaal 2 keer met de hond te komen wandelen om elkaar beter te leren kennen, ook is het belangrijk dat het gehele gezin incl. de eventuele andere hond komt kennismaken. Dit hoeft natuurlijk niet allemaal tegelijk, als dit allemaal goed verloopt, kan de hond geadopteerd worden.


Kittens

De meeste kittens verblijven in onze gastgezinnen om het risico op ziekteverspreiding te verminderen en de socialisatie van de kittens te verbeteren. Kittens worden altijd per twee geplaatst, tenzij u al een speelmaatje heeft in huis, uitzonderingen worden aangegeven. Na het eerste telefoongesprek of gesprek bij het dierentehuis, wordt er bepaald of u een geschikt huisje heeft voor de kitten(s). Daarna is het tijd voor een afspraak zodat u de kitten(s) kan ontmoeten.

U kunt op afspraak met het gastgezin de kitten(s) bezoeken. Ook de kitten(s) kunnen niet meteen worden meegenomen. De papieren (plaatsingsovereenkomst en eventuele doorverwijsformulieren voor een tweede vaccinatie, chip en castratie bij Dierenkliniek Buitenveldert) en de betaling (inclusief de eventuele tweede vaccinatie, chip en castratie) dienen in het Dierentehuis geregeld te worden. Daarna kun je een afspraak maken met het gastgezin om de kitten(s) bij hen op te komen halen.

Plaatsingsbijdrage

Om onze kosten enigszins te kunnen dekken, vragen wij van een nieuwe baas een bijdrage in de gemaakte kosten. Hiervoor zijn verschillende plaatsingsgelden vastgesteld, afhankelijk van de leeftijd van het dier. Onze dieren zijn allen goed ingeënt, ontwormd, ontvlooid en voorzien van een registratiechip. De katten zijn bovendien "geholpen". Kijk hier voor de tarieven. Neem voor meer informatie over de tarieven contact op met ons via de mail of telefoon.

Voor het geval dat een plaatsing toch niet succesvol is en het dier teruggebracht wordt naar het Dierentehuis, krijg je geen geld terug. Wel zijn er de eerste drie maanden geen afstandskosten. Na deze periode wordt het terugbrengen behandeld als het doen van afstand.Eigen dier retour

Niet elk dier zoekt een nieuw tehuis, veel zwervertjes worden gelukkig snel door hun baasjes weer opgehaald. Ondertussen zijn er wel kosten gemaakt: de dierenambulance wordt vaak ingezet voor vervoer naar het Dierentehuis, de verzorging van het dier kost geld en tenslotte zijn we vanuit de wetgeving verplicht binnen vijf dagen te vaccineren en te voorzien van een identificatie (in ons geval een registratiechip). Deze kosten komen voor rekening van de eigenaar. Kijk hier voor de tarieven.