Afstand huisdier

Als Dierenbescherming gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier; kan ik het dier voldoende tijd en aandacht geven? Past een dier over tien jaar nog steeds in mijn leven? Kan ik de kosten betalen? En we bedoelen dan niet alleen het voer en een halsband maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging kun je toch in de situatie belanden dat je dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van jouw dier.

Afstandskosten

Als je afstand van uw dier wilt doen betaald u afstandskosten. Daarmee lever je een bijdrage in de verzorging van je dier in onze opvang. Jouw dier wordt bij ons verzorgd door gediplomeerde dierverzorgers, staat onder controle van onze eigen dierenarts en wordt indien nodig begeleid door een gedragsdeskundige. We zorgen net zo lang voor het dier tot we een goede nieuwe baas hebben gevonden! Dit kan een paar weken, maar ook een paar maanden en in sommige gevallen een jaar of langer duren.

Wetgeving schrijft voor dat asieldieren goed gevaccineerd en gechipt zijn voordat zij naar een nieuw adres mogen. Deze zorg ligt bij de eigenaar. Als dit om zwaarwegende redenen niet mogelijk is, kunnen wij dit verzorgen tegen doorberekening van de kosten. Indien katten niet "geholpen" zijn, vragen wij een bijdrage in de operatiekosten.

Het aannemen van afstandsdieren gaat uitsluitend op afspraak, zodat wij u goed kunnen informeren over de voorwaarden en de beschikbare plaats.

Legitimatie

Bij het afstaan van een asieldier moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Tarieven

De afstandskosten zijn afhankelijk van het dier en staan vermeld onder afstandskosten in de tarievenlijst.

Aanvullende kosten:

  • Vaccinatie hond € 26,25
  • Vaccinatie kat € 26,25
  • Bijdrage chip (inclusief registratie) € 20
  • Bijdrage sterilisatie poes € 97,50
  • Bijdrage castratie kater € 47,25
  • Ritprijs dierenambulance Ronde Venen * € 25