< Terug naar overzicht

Droevig nieuws over Ruud & goed nieuws over Henk

Lokaal

19 april 2019

Helaas hebben we een droevige mededeling over hond Ruud, waar we hard voor hebben gestreden. Hij ging zo snel achteruit, dat onze dierenarts en medewerkers van het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) samen besloten hem uit zijn lijden te verlossen. Over zijn broer Henk kunnen we gelukkig wel goed nieuws delen.

Ruud redden

Henk en Ruud, twee jonge Rottweilers van 10 maanden oud kwamen bij ons binnen, omdat de eigenaar noodgedwongen afstand moest doen. Beide honden waren slecht gesocialiseerd, maar hadden duidelijk een lief karakter. Al snel zagen we dat Ruud last had van zijn achterpoten, want hij kon niet opstaan. Na een rits onderzoeken van onze dierenarts en het MCD, bleek Ruud de spierziekte Myasthenia Gravis te hebben. Ruud kreeg hier medicatie voor waar hij met vlagen goed op reageerde. Hierdoor kregen we goede hoop, maar we hielden in ons achterhoofd dat Ruuds toekomst onzeker was. Het is bij deze ziekte ontzettend moeilijk om de juiste dosering te bepalen, maar de dierenartsen deden er alles aan om Ruud weer op de been te krijgen.

Verdrietig nieuws

We hielden Ruud goed in de gaten en schrokken toen we merkten dat hij plots alleen nog maar z’n ogen en staart kon bewegen. Hij kon zelfs zijn kop niet meer optillen. We hebben onmiddellijk het MCD ingeschakeld die hem spoedhulp gaf. In plaats van dat het beter ging met Ruud, stopte hij steeds met ademen. Niets leek te helpen en het werd alleen maar erger. In overleg hebben onze eigen dierenarts en het MCD daarom besloten Ruud in te laten slapen. We vinden het verdrietig dat Ruud het niet heeft gered, maar we zijn blij dat hij geen pijn meer heeft.

We vinden het verdrietig dat Ruud het niet heeft gered, maar we zijn blij dat hij geen pijn meer heeft.

Met Henk gaat het goed

Gelukkig hebben we beter nieuws over Henk, de broer van Ruud. Met Henk gaat het uitstekend! Hij wordt vandaag geadopteerd door nieuwe eigenaren die hem twee keer eerder hebben bezocht en die gelijk verliefd op hem waren. De spierziekte waar Ruud aan leed is gelukkig niet erfelijk, dus als het goed is gaat Henk een mooie toekomst tegemoet. Dat vinden we een fijne geruststelling.

Henk is vlak voor Pasen geadopteerd!

Hartelijk dank voor de donaties

In ons vorige bericht riepen we iedereen op een bijdrage te leveren aan de hoge kosten die we maakten voor Ruuds behandelingen. We zijn hartstikke blij met iedereen die een donatie deed en we vinden het jammer dat we jullie moeten teleurstellen. We hebben in elk geval alles geprobeerd om Ruud er bovenop te helpen. In ons dierenasiel zitten nog veel andere dieren die medische hulp en intensieve verzorging nodig hebben. Het geld dat we over hebben, komt zodoende goed terecht. Ook daarvoor willen we jullie van harte bedanken.