Gevraagd: NAZORGVRIJWILLIGER in Oosterbeek én in Apeldoorn

Lijkt het u leuk om met name katten/kittens maar ook een enkele hond, die geplaatst zijn vanuit dierenasiel De Hof van Ede, een nazorgbezoek te brengen

Gevraagd: NAZORGVRIJWILLIGER in Oosterbeek én in Apeldoorn
We zoeken een vrijwilliger voor nazorgbezoeken in Apeldoorn.

Wat is nazorg

Een groot gedeelte van de katten en honden dat vanuit het dierenasiel De Hof van Ede geplaatst wordt, krijgt een nazorgbezoekje. Dit houdt in dat een vrijwilliger een aantal maanden na plaatsing komt kijken hoe het met het dier gaat in de nieuwe omgeving. Het is geen controle maar natuurlijk wordt er wel gelet op het welzijn van het dier.Tevens is het een stukje belangstelling vanuit het asiel zelf en kunnen er over en weer vragen gesteld worden. Het bezoek kan van te voren worden aangekondigd en duurt ongeveer een half uur.

Voorwaarden

Natuurlijk houdt u van katten en/of honden en bent u bereid deze bezoekjes vrijwillig te doen. De minimum leeftijd is 18 jaar en u bent in het bezit van een (mobiele)telefoon, mailadres en pc met printer. Ook bent u in het bezit van een geldig legitimatiebewijs en woont u in (de directe omgeving van) Apeldoorn.

Procedure

U krijgt een uitgebreide telefonische uitleg en tevens per mail de ‘Richtlijnen voor nazorgmedewerkers’. Ongeveer 4x per jaar ontvangt u één of meerdere nazorgformulieren, met daarop het adres en telefoonnummer van de nieuwe eigenaar en wat gegevens van het dier. Op het formulier kunt u antwoorden op wat vragen noteren en wat verdere informatie over het dier vermelden. Vervolgens retourneert u het formulier/de formulieren d.m.v. een retourenvelop.

Interesse/meer informatie

Voor aanmelding en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Hendriks, telefoonnummer 06-34595884, of via de mail: hendriks.marieke@tiscali.nl Ik zie uw reactie graag tegemoet.