Roef

Omschrijving

Deze leuke Border Collie heet Roef en is bij ons gekomen omdat hij niet kon wennen aan het kindje in huis. Roef is een typische Border Collie in de zin dat hij sensitief en intelligent is, schapen daarentegen heeft hij grappig genoeg helemaal niks mee. Roef kent heel veel kunstjes en commando’s, je kunt het zo gek niet bedenken of Roef doet het voor je.

Ondanks alle training heeft Roef echter niet geleerd met eigen pootjes op de grond te staan in het dagelijkse leven. Hij reageert dan ook blaffend en soms zelfs uitvallend op prikkels zoals fietsers, auto’s of mensen die voorbij komen. En hij verdedigd zijn eten dus ook dat verdient nog wat aandacht. We zoeken dan ook een eigenaar die lekker met hem aan de gang wil gaan, die snapt dat hij niet meer training nodig heeft maar een maatje die hem vriendelijk begeleid in hoe hij wel zou moeten reageren in het dagelijkse leven.

Met andere honden is Roef wisselend, met teefjes kan hij over het algemeen wel goed overweg. Toch plaatsen we hem liever niet bij een andere hond in huis omdat hij tegenover andere honden ook graag zijn spulletjes verdedigd. Daarbij zoeken we een plekje voor hem buitenaf zonder kinderen zodat we het Roef zo makkelijk mogelijk maken om zich in positieve zin te ontwikkelen. En die potentie om nog verder positief te ontwikkelen heeft hij zeker, daar hebben we alle vertrouwen in.  
Zoek je een maatje voor het leven én vindt je het niet erg om wat tijd en moeite in een hond te steken, dan is Roef de hond voor jou!

Asiel

Dierentehuis De Hof van Ede
Verlengde Arnhemseweg 144
6718 SM Ede
Tel.: 088-8113530
E-mail: dehofvanede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht