Kuzey

Omschrijving

Deze knappe kerel heet Kuzey en laten we maar meteen met de deur in huis vallen; bij Kuzey geven we een bijtgarantie voor de eerste tijd dat hij bij zijn nieuwe eigenaren in huis komt te wonen. Kuzey komt over als een stoer ventje die niet van zijn stuk te brengen is maar niets is minder waar. Kuzey is vrij onzeker en haalt zijn zekerheid uit de voorspelbaarheid van zijn omgeving en de mensen die hij kent. Hij zal dus bij iedere verhuizing een stukje zekerheid moeten inleveren aangezien de nieuwe omgeving voor hem niet voorspelbaar is. En wanneer Kuzey onzeker wordt gaat hij niet zoals de meeste bange honden zich terugtrekken. Nee, Kuzey gaat erg conflicten opzoeken. Zo zal hij gaan proberen aan de meubels te knagen, voorwerpen verdedigen en hij kan zich niet zo vriendelijk opstellen naar zijn nieuwe eigenaren. We weten zeker dat dit gedrag van tijdelijke aard is wanneer zijn nieuwe eigenaren hier goed mee omgaan. Wanneer hij zijn omgeving leert kennen en de mensen beter leert kennen zal hij weer de gezellige Kuzey worden. De Kuzey zoals wij hem inmiddels kennen en zoals hij zich ook aan potentiële nieuwe eigenaren zal presenteren. We zoeken dan ook mensen voor hem die niet enkel voor zijn leuke koppie gaan, maar het ook aandurven om de moeilijke eerste periode met hem door te maken. Mensen die echte volhouders zijn, niet bang aangelegen en snappen dat het tijd nodig heeft om een band op te bouwen.

Kuzey verdient het en het is ook niet onverdienstelijk voor de nieuwe eigenaren. Eenmaal op zijn gemak is Kuzey namelijk een ontzettend leuke hond. Hij kan heel rustig en tevreden om zich heen liggen te kijken, het liefste in de tuin. Hij kan zichzelf uren vermaken met speelgoed en is altijd enthousiast om mee te gaan op een wandeling. Wandelingen zelf houdt hij uren vol en ook naast de fiets lopen vindt hij fantastisch. Natuurlijk heeft hij ook zijn streken, die passen bij zijn ras; de Shiba Inu. Kortom, een erg leuk maatje die een goede balans heeft tussen actie en rust.

We plaatsen Kuzey vanwege zijn uitdagende gedrag niet bij kinderen of andere huisdieren.

We vragen iedereen die interesse heeft in Kuzey om een uitgebreide mail te sturen naar dehofvanede@dierenbescherming.nl  In de mail zouden we graag antwoord krijgen op de volgende vragen:

* Waarom kiest u bewust voor  een Shiba Inu kruising?
* Heeft u eerder (dit type) honden gehad?
* Hoeveel uur per dag zal de hond alleen thuis moeten zijn ivm werk?
* Hoe ziet uw dagindeling er uit met de hond?
* In wat voor woning woont u ( met of zonder tuin, omgeving, goed omheind/open terrein etc)?
* Wat is uw gezinssamenstelling ( kinderen, hoe oud, andere huisdieren, etc)?
* Heeft u ervaring met het opvoeden van een pup?
* Heeft u ervaring met honden die kunnen bijten?
* Uw contactgegevens en adres.
* En alles wat u nog meer kan vertellen over uw situatie of u als baasje!

We zullen elk mailtje beantwoorden dat het aangekomen is, vervolgens maken wij een selectie en nemen wij zelf contact op, met de mensen die kunnen komen kijken.

Asiel

Dierentehuis De Hof van Ede
Verlengde Arnhemseweg 144
6718 SM Ede
Tel.: 088-8113530
E-mail: dehofvanede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht