Boyke

Omschrijving

Onze lieve Boyke, een jonge reu van bijna 2 jaar oud die bij ons binnen kwam omdat hij in de thuissituatie waarin hij zat niet meer te handhaven viel. Hij was onzeker, overprikkeld en had last van omgerichte agressie.

Toen hij bij ons binnen kwam zagen we een ontzettend lieve maar oh zo onzekere puber. Hij wist totaal niet wat hij met zichzelf aan moest en had veel behoefde aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en steun. We hebben hem een logeerplaats in onze kantine gegeven aangezien de kennel te prikkelvol was. Zelfs een wandeling naar het bos ervaarde hij als een straf omdat hij het erg moeilijk vond met de prikkels om te gaan met bijten in de armen als gevolg.

We zijn met hem aan de slag gegaan en hebben hem steun en feedback gegeven wanneer hij dat nodig had. Hierdoor is zijn vertrouwen enorm gegroeid en gaat hij met sprongen vooruit! Hij heeft het plezier weer terug in de wandelingen en heeft inmiddels ook geleerd dat de kennel een fijne plek is om in te verblijven. Wel kan Boyke het nog moeilijk hebben als er onverwachts veel mensen voorbij komen of wanneer hij een hond ziet. Omdat hij in het verleden last had van omgerichte agressie loopt hij met een muilkorf. Ondanks dat hij hier momenteel geen omgerichte agressie meer laat zien laten we hem ook nu nog wel met muilkorf uit zodat hij dit gewend blijft.

Omdat Boyke een wat afwijkend loopje had hebben we hem laten onderzoeken door onze dierenarts. Hij blijkt HD te hebben en krijgt hier nu pijnstillers voor. Met de pijnstillers zien we dat hij goed loopt. Wellicht zal de pijnstiller in de toekomst nog afgebouwd kunnen worden als hij voldoende spieren heeft opgebouwd om zichzelf te ondersteunen.

Hoewel we al enorme stappen vooruit zien qua gedrag is Boyke er nog niet. Hij heeft nog veel begeleiding nodig en kan nieuwe situaties nog steeds best een beetje moeilijk vinden. Toch denken we dat hij inmiddels wel zo ver is om geplaatst te kunnen worden. We zoeken een rustige eigenaar die ervaring heeft met honden, de tijd voor hem heeft en buitenaf woont met een goed afgezette tuin. De nieuwe eigenaar moet bereid zijn een aantal keer te komen wandelen zodat Boyke de nieuwe eigenaar leert kennen voordat hij mee naar huis kan.

We vragen iedereen die interesse heeft in Boyke om een uitgebreide mail te sturen naar dehofvanede@dierenbescherming.nl  In de mail zouden we graag antwoord krijgen op de volgende vragen:
* Waarom kiest u bewust voor een Mechelse Herder?
* Heeft u eerder honden gehad?
* Hoeveel uur per dag zal de hond alleen thuis moeten zijn ivm werk?
* Hoe ziet uw dagindeling er uit met de hond?
* In wat voor woning woont u ( met of zonder tuin, omgeving, goed omheind/open terrein etc)?
* Wat is uw gezinssamenstelling ( kinderen, hoe oud, andere huisdieren, etc)?
* Heeft u ervaring met honden die omgerichte agressie kunnen vertonen en/of reactief zijn?
* Uw contactgegevens en adres.
En alles wat u nog meer kan vertellen over uw situatie of u als baasje!

Asiel

Dierentehuis De Hof van Ede
Verlengde Arnhemseweg 144
6718 SM Ede
Tel.: 088-8113530
E-mail: dehofvanede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht