Muppie

Omschrijving

Voor onze lieve Muppie zoeken we een nieuw thuis. Maar niet zomaar een thuis, hij heeft namelijk speciale zorg nodig en het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat hij hersteld is. Muppie heeft een enorm psychisch trauma opgelopen. Zijn baasje is namelijk overleden en het heeft een aantal dagen geduurd voordat dat ontdekt was. Dit is duidelijk heel erg naar voor hem geweest, wat we ons goed kunnen voorstellen. Daarnaast blijkt Muppie helaas ook blaasgruis te hebben. Hij krijgt hier speciale voeding voor.
Daarom zoeken wij iemand die enorm gemotiveerd is en daarbij de tijd heeft om een intensief traject met hem in te gaan. Een één of hooguit tweepersoons huishouden

 Toen Muppie bij ons binnenkwam was hij alsof hij verdoofd was. Hij bewoog niet, at niet. Liet alles over zich heen komen. We hebben hem moeten dwangvoeren, uiteindelijk ging hij zelf eten maar net genoeg om zichzelf in leven te houden.
We zijn best wel wat katten gewend met trauma’s maar dit ging zelfs onze pet te boven. Daarom hebben we een gedragstherapeut ingeschakeld en zijn een intensief traject gestart. Nu enkele weken verder zien we dat het zijn vruchten begint af te werpen. Muppie geniet zichtbaar van aandacht maar moet hierin wel op subtiele wijze in geactiveerd worden. Het eten gaat gelukkig ook wat beter.
 
We zijn er ons van bewust dat we van een nieuwe potentiele eigenaar best wel wat gaan vragen. Want u zal eerst meerdere keren hier langs moeten komen om herkenning en een pril begin van een band op te bouwen. Als dat positief lijkt te verlopen zal Muppie klaar zijn om te verhuizen. De gedragstherapeut zal sowieso telefonisch als back-up zijn om het proces te begeleiden.
Want alles zal met kleine stapjes moeten verlopen.
Maar uw geduld zal beloond worden met lieve kopjes van Muppie.
Als hij eenmaal goed gewend is zal een afgezette tuin wel heel fijn voor hem zijn om af en toe zijn pootjes in te strekken.

Asiel

Dierentehuis De Hof van Ede
Verlengde Arnhemseweg 144
6718 SM Ede
Tel.: 088-8113530
E-mail: dehofvanede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht