Harm

Omschrijving

Hoi ik ben Harm, een Greyhound van 5 jaar. Ik ben gevonden op straat en niet opgehaald. Helaas weten mijn verzorgers daarom niks over mijn verleden. Ik heb eerst in asiel Eindhoven gezeten maar mag nu mijn geluk beproeven in Zandvoort.

Mensen zijn heel leuk en mijn verzorgers verwachten dat kinderen geen probleem zijn. Wel wil ik hier vooraf kennis mee maken.

Toen ik werd gevonden had ik een gebroken poot, dat zal ook de rede zijn dat mijn baas niks meer heeft laten horen. Ondertussen is de breuk hersteld,maar hierdoor is mijn rechter voorpoot iets korter. Als ik wandel kan ik daardoor iets vreemd lopen, ik heb hier zelf geen last van hoor maar het ziet er toch iets wat raar uit. 

Ik ben in het asiel de hele dag heel blij en kwispel de hele dag. Hierdoor heb ik mijn staart stuk geslagen op de kennelmuur, er zit nu een verbandje om. Maar u begrijpt dat het dus van belang is dat ik snel kan herstellen in een fijn huis.

Het lijkt alsof ik geen omgang met andere honden ben gewend. Als ik een andere hond leuk vind speel ik met veel geluid en weet niet wanneer het genoeg is. Doordat ik niet geleerd heb om met andere honden om te gaan kan ik soms ook wel lelijk doen tegen een andere hond. Hierin kan mijn nieuwe baas door middel van training en begeleiding nog veel bereiken.

Het is belangrijk dat mijn nieuwe eigenaar jachthonden gewend is. Ik vind het namelijk helemaal geweldig om achter alles wat klein is aan te jagen. Ik heb hiervoor een muilkorf en deze vind ik geen probleem.

Als ik eenmaal gewend ben kan ik best even alleen zijn, wel zou ik graag een bench krijgen want deze is voor mij prettig.
Ik ken de basiscommando's en kan keurig met je mee lopen aan de riem.

Wie heeft er voor mij die plek waar ik al zo lang naar op zoek ben?

Asiel

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
Tel.: 088 - 811 34 20
E-mail: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht