Rex

Omschrijving

Senior zoekt fijne plek.

Mijn naam is Rex ik ben een Mechelse herder man van ruim 9 jaar. U zult wel denken dat is zielig dat ik op mijn leeftijd in het asiel zit, maar mijn baasje was ziek en kon niet meer voor mij zorgen.

Ik ben een hele vriendelijke hond naar mensen maar vergeet daarbij wel dat ik een beetje te groot ben om op schoot te liggen. Naast samen knuffelen ben ik ook nog best speels en luister ik als de beste! Kinderen woonden niet in mijn oude huis maar volgens mijn baas was ik hier altijd heel vriendelijk naar. Mochten er kinderen in mijn nieuwe huis wonen wil ik hier wel graag vooraf kennis mee maken.

Andere honden daar heb ik helemaal niks mee. Zolang ze uit mijn buurt blijven kan ik ze netjes negeren maar zodra ze te dichtbij komen laat ik wel weten dat ik daar geen zin in heb. Buiten loop ik wel heel netjes aan de riem mits je duidelijk bent, ik ben nou eenmaal toch een echte herderman. Als je niet duidelijk bent probeer ik gewoon lekker uit. 

Bij mijn vorige baas liep ik aan een anti-trek tuig omdat ik kan vergeten dat er ook nog iemand aan de andere kant van de riem loopt. Hier op het terrein loop ik netjes aan een halsband zonder te trekken, een simpele nee of even stilstaan is vaak al voldoende. Het ligt natuurlijk altijd aan de baas hoe ik mij gedraag, maar bij de juiste baas zal ik voor de volle 100% mijn best doen! Zo houd ik je goed in de gaten, wil altijd wat voor je doen en ben nog actief en ga graag samen met mijn baas op stap.

Ik beheers de commando's heel goed en ook als we samen spelen met een bal laat ik deze netjes los als je dat vraagt.
Als ik eenmaal gewend ben kan ik best even op je huis passen als je weg moet, maar het zou wel fijn zijn als mijn baasje veel tijd heeft voor mij op mijn oude dag.

In mijn gedrag ben ik een echte herder: doe graag iets voor mijn baas en ben ook graag samen met mijn baas. Ik sta ondanks mijn leeftijd ook zeker open om nieuwe dingen te leren.

Mijn verzorgers vinden het wel handig als ik u vertel dat ik deuren kan open maken en ik in mijn vorige huis gewend was om de tuindeur zelf open te maken als ik moest plassen. 

Wie heeft er voor mij een ruime mand klaar staan?

Asiel

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
Tel.: 088 - 811 34 20
E-mail: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht