Dre

Omschrijving

Ik ben Dre, een Amerikaanse stafford man van 4 jaar. Mijn baas heeft mij verkocht via marktplaats in niet al te beste conditie. De mensen die mij hadden overgenomen hadden katten en daar had ik geen klik mee. Ik zoek nu dus echt en plekje voor altijd.

Mensen zijn heel leuk en ik begroet iedereen dan ook altijd heel vriendelijk. Ik heb liever geen kinderen in mijn huis, ik ben namelijk van mijzelf al best druk en moet eerst goed tot rust komen. Na die nare tijd heb ik behoefte aan rust, stabiliteit en een baas die consequent is. Bij teveel drukte of weinig leiding weet ik het zelf niet meer en kan dan heel druk en vervelend worden. Dit uit ik door heel overdreven aandacht te vragen en mijzelf hierin te verliezen. Bij de verzorgers heb ik dit gedrag veel minder omdat zij duidelijk zijn en dat vind ik heel prettig.

Ik zoek een huis zonder andere dieren, maar geloof mij: ik heb genoeg liefde te geven. Buiten kan ik netjes lopen aan de riem en kan ik andere honden op een afstand prima negeren. Ik heb geen behoefte aan andere honden in mijn persoonlijke ruimte maar dit laat ik snel genoeg merken. Ik ben aan het oefenen met een muilkorf, dit geeft mijn verzorger meer rust dus mij automatisch ook. Andere mensen houden rekening met je en hierdoor wandelen wij beide veel prettiger.

Het is belangrijk dat ik in mijn nieuwe huis rustig de tijd krijg om aan te sterken. Ik ben nog de nodige kilo's te licht en ook mijn bespiering is nog niet wat het zou moeten zijn. Mijn baasje moet het wandelen dus opbouwen. Medicatie heb ik niet nodig, wel krijg ik zalmolie over mijn eten. 

Doordat ik de afgelopen tijd nogal wat heb meegemaakt moet het alleen zijn rustig worden opgebouwd. Met de bench heb ik een negatieve ervaring dus daar kan ik niet zomaar meer in zonder de juiste begeleding. Ik ben hier al goed mee aan het oefenen en kan er zelfs al inzitten met de deur dicht! Wel maar voor een paar minuutjes maar het begin is er. Elke keer ligt er namelijk eten in, dat is echt tof! Ook het alleen blijven in de honden-woonkamer gaat al elke dag beter, ik weet nu dat ik echt wel weer wordt opgehaald. Zo kan ik nu al 20 minuten in de bench zitten en voor mij doen zelfs heel rustig. Eerst wilde ik echt ontsnappen nu wacht ik alert op mijn verzorger.
Ik ben netjes zindelijk en beheers de basiscommando's . 

Graag zou ik met mijn nieuwe baas op cursus gaan, om het vertrouwen in elkaar te winnen zodat ik weet dat het goed zit! Ook ga ik graag samen lekker op stap met mijn baas.

Heeft u dat ene plekje met veel liefde en aandacht?
Neem dan snel contact op met mijn verzorgers

Asiel

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
Tel.: 088 - 811 34 20
E-mail: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht