Maya

Omschrijving

Kalimèra, ik zal mijzelf even voorstellen ik ben Maya. Nee niet Maya de bij maar Maya de hond! Oorspronkelijk kom ik uit Griekenland maar ben al in september naar Nederland gekomen. Ik ben ongeveer 11 maanden oud.

Naar onbekende mensen ben ik in het begin argwanend; ik vind ze namelijk heel eng. Door meerdere successen heb ik geleerd dat wegblaffen helpt. Kennismaken met visite moet dus goed begeleid worden, dit houdt ook in dat mijn nieuwe eigenaren de visite goed moeten africhten. 
Hier in het asiel heb ik al veel nieuwe mensenvrienden gemaakt. Na een dag of 4 in het asiel was het ijs gebroken en was ik stiekem heel gek op aandacht en knuffelen! Mijn verzorgers vertellen je graag meer over de juiste kennismaking met mij, als dit goed gebeurt kunnen er mooie dingen ontstaan!
Naar bekende mensen ben ik vrolijk, enthousiast en ook een echte puber. Samen dollen vind ik leuk, knuffelen en ik kan veel commando's opvolgen voor wat lekkers!

Andere honden vind ik echt heel leuk! Groot, klein het maakt mij niet uit. Ik ben op zoek naar een huishouden, het liefst waar een stabiele soortgenoot woont. Als ik gewend ben aan mijn baas en goed luister kan ik ook loslopen. In het begin is het verstandig om mij aan de riem te houden; zeker nu ik ook aan het puberen ben.

Even alleen thuis blijven was geen probleem, uiteraard moet ik wel eerst wennen aan mijn nieuwe thuis. Ik ben gewend om in een sky kennel te verblijven; dit is voor mij een hele fijne plek. Ik zoek een huis waar hier een plekje voor vrij gemaakt wordt. 

Ik ben een actieve hond en ook erg leergierig. Ook vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn baas zoals actieve wandelingen, samen spelen en op cursus gaan. Dit is goed om een band op te bouwen en aan mijn zelfvertrouwen te werken. 

Bij de juiste baas kan ik opgroeien tot een stabiele dame. Ik zoek dus mensen die samen met mij aan mijn minpunten gaan werken en mij begeleiden in voor mij spannende situaties. 

Ben jij diegene die ik nodig heb ik mijn leven, dan zorg ik dat u hier geen spijt van krijgt!

Asiel

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
Tel.: 088 - 811 34 20
E-mail: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht