Oskar

Omschrijving

Mijn naam is Oskar een Podenco van 7 jaar. Mijn baas kan mij niet de juiste begeleiding geven die ik nodig heb, daarom zoek ik nu een ander plekje.

Naar mensen ben ik een vriendelijke hond die in het begin wel even moet wennen. Als we eenmaal vrienden zijn ben ik gek op aandacht en wil graag iets voor je doen.Aan kinderen ben ik niet gewend, ze mogen best op bezoek komen in mijn nieuwe huis. Als er kinderen in mijn nieuwe huis wonen dan liever vanaf een jaar of 12.

Ik wil niet discrimineren maar kan het beste overweg met honden die net als ik ook uit het buitenland komen. Met andere honden kan ik wat moeite hebben maar dit gaat wel al steeds beter.

Waarom we deze wereld moeten delen met katten daar snap ik niks van. Zoals u begrijpt kan ik hier dus helemaal niks mee. 
Als ik buiten een kat zie wil ik hier heel graag achteraan en zet dan zonder twijfel agressie in. Mijn verzorgers zijn met mij aan het trainen; dit gaat echt wel beter maar ik ben er nog lang niet. Buiten wandel ik met een halti en een muilkorf en moet bekennen dat ik dit best prettig vindt. Door de muilkorf en de halti hoef ik de keuze niet te maken en dat geeft mij en mijn verzorgers veel rust tijdens de wandeling.

Buiten kan ik heel netjes meelopen maar heb hierin wel de juiste begeleiding nodig. Omdat ik buiten aan de halti loop en niet los kan heb ik wel voldoende beweging nodig. Samen bezig zijn met bijvoorbeeld denkspelletjes is voor mij een hele leuke bezigheid. Ik zoek iemand die actief met mij aan de slag gaat en verder gaat  met trainen. Samen op cursus lijkt me ook heel leuk zodat we samen verder kunnen werken aan mijn gedrag. Vanuit het asiel krijgt u ook na plaatsing begeleiding.

Als ik eenmaal gewend ben kan ik prima even alleen zijn, in het verleden ben ik een bench gewend maar op dit moment is deze niet meer nodig. In huis kan ik me keurig gedragen en ben ik netjes zindelijk. 

Ik zoek iemand die spreekwoordelijk sterk in zijn of haar schoenen staat. Iemand die het geen probleem vindt dat ik buiten een muilkorf moet dragen en die voor mij beslissingen neemt. 

Denk u dat wij goed bij elkaar passen? Neem dan contact op met mijn verzorgers.

Asiel

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
Tel.: 088 - 811 34 20
E-mail: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht