Europarlementariër bezoekt Knaaghof

Het was een niet-alledaags bezoek, en dat ook nog op Koningsdag. Europarlementariër Stefan Eck bezocht het Knaaghof en had enkel lovende woorden over de Konijnen- en knaagdierenopvang.
Europarlementariër  bezoekt Knaaghof

Rondje konijnenopvangcentra

Er komen heel veel verschillende mensen in het Knaaghof, maar een Europarlementariër was wel even nieuw. Stefan Eck, een onafhankelijk Duits Europarlementariër en enorm konijnenliefhebber, reist door heel Europa om konijnenopvangcentra te bezoeken en zet zich in voor deze dieren. Hij heeft al vele opvangcentra bezocht maar was lovend over het Knaaghof. "Dit is de mooiste opvang die ik ooit gezien heb", aldus Stefan.

Bezoek aan Nederland

Stefan Eck was onder andere in Nederland om zijn boekenproject te promoten. Een boek vol tips over hoe men konijnen goed kan verzorgen. Met zijn bezoek heeft hij twee doelen.

  • Zijn eerste doel is om het konijn als gezelschapsdier nader te belichten, maar bovenal impulsaankopen (al of niet onder dwang van kinderen die het zo leuk vinden, maar er vervolgens niet meer naar omkijken met alle gevolgen van dien) aan de kaak te stellen. Daarnaast belicht hij het tegengaan van dumpen van gezelschapskonijnen in de natuur. Zijn pleidooi ligt in lijn met de Happy Konijn campagne van de Dierenbescherming.
  • Zijn tweede doel is het tegengaan van het bedrijfsmatig houden van dieren voor hun producten: 1. Vlees 2. Angorawol. Eck is van mening dat dit moet stoppen -> konijn is geen productiedier!

Boek als geschenk

Stefan stelt zijn boek beschikbaar aan het Knaaghof om mee te geven aan een ieder die een konijn adopteert. In totaal worden er op die manier 4000 boeken gratis verspeidt. Een mooie manier om bewustwording te vergroten!