Harry, Hermelien en Ginny

Omschrijving

Konijnenbaasjes met ervaring gezocht! 

Dit vrolijke jonge drietal is toen ze 3 weken oud waren op straat gevonden helemaal alleen. Ze zijn toen bij 1 van de medewerkers thuis geweest om wat groter te worden. Want zonder mama in de grote opvang is best wel eng! Bovendien hadden ze nog melk nodig.
Al gauw kwam de mensen pleegmoeder er achter dat deze drie geen 'normale' konijntjes zijn maar zij waarschijnlijk een wilde papa of mama hebben. 

Dit betekend dat deze drie half wild zijn en hierdoor een speciaal karakter hebben. Voor de liefhebber dus die dit kan accepteren! 
Ze zijn te tam om uit te zetten dus daarom zoeken wij een huisje voor ze waar ze zichzelf kunnen zijn. In een groot verblijf die helemaal konijnproof is omdat half wilde konijnen een kei zijn in ontsnappen! 

Omdat ze een goede socialisatie hebben gehad weten zij wat mensenhanden zijn en mogen we ze ook wel aaien. Maar hier hebben ze niet altijd behoefte aan hoor, dan willen ze lekker hun eigen ding doen. Ze zijn namelijk super nieuwsgierig naar alle andere dingen die er gebeuren! Maar schrikken van de meest normale dingen kunnen ze ook als de beste, dus het is maar net hoe hun pet die dag staat. 

Ze zijn erg territoriaal, als wij aan hun bodembedekking zitten of alleen maar het hooi kunnen ze met vlagen wel eens heel lelijk doen. Dit om uit te proberen hoe ver ze kunnen gaan, als je hier niet op reageert gebeurd er vrijwel niks maar hier moet je wel tegen kunnen. 
Door hun wispelturige gedrag zijn zij niet geschikt voor een gezin met kinderen die graag veel contact met de konijnen maken door te aaien bijvoorbeeld. (tenzij dit thuis anders afgesproken is) 
Harry, Hermelien en Ginny geven goed aan wanneer het genoeg is geweest, als je hier niet naar luistert kan je nog wel een hapje risceren. 

Ben jij op zoek naar een uitdagend drietal, die echt konijn kunnen zijn in jouw tuin en jou dan trakteren op de meest leuke sprongetjes en sprintjes? 
Kom dan gauw eens kennismaken, we denken dat je ze best wel een aaitje mag geven :) 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht