Ace en Truus

Omschrijving

Bijzonder huis gezocht! 

Lieve Ace en Truus hebben een verhaal. 

Ace heeft namelijk een vergroeiing en artrose in zijn voorpoten. Hij krijgt hier dagelijks pijnstilling voor om hem te ondersteunen. Hij is op straat gezet, we weten dus ook niet hoe dit ooit onstaan is. Het kan ook dat hij hiermee geboren is, er zijn geen breuken te zien op een röntgenfoto. 
Voor hem is het belangrijk dat hij een huis krijgt zonder teveel opstakels. Hij kan bijvoorbeeld niet zo goed op dingen springen of een hok in en uit springen. Ace is ontzettend lief en houdt er van om heel lang geaaid te worden. Door zijn 'handicap' zien wij hem niet in een gezin met kleine kinderen. Een aparte kamer of een ren die volledig begaande grond heeft is voor hem het beste! 

Truus is volledig in de klit op straat gevonden. Er was niet meer goed te zien wat de voor of achterkant was. Truus is in een park gevonden. De klitten waren zo erg dat zij niet meer kon lopen, ze had dus totaal geen kans om te ontsnappen voor gevaar. 
De dag dat ze gevonden is regende het ook nog eens heel hard buiten dus Truus was helemaal doorweekt. 
Buiten klitten en een natte vacht had zij ook een enorme klont poep aan haar billen hangen waardoor zij niet goed haar behoeftes kon doen en alles zich ophoopte tussen haar achterpoten. 
We kunnen er niks meer van maken dan dat Truus zwaar verwaarloosd is bij haar vorige eigenaar. 
Bij binnenkomst is ze volledig geschoren. Haar ogen bleken flink ontstoken door de plakkaat van klit die over/op haar ogen zat.


Haar hele huid was gevoelig en pijnlijk door de klitten die hier aan getrokken hadden voor een lange tijd. De eerste dagen moest ze ook niks van aanrakingen hebben. Inmiddels is haar vacht weer een beetje aan het aangroeien en is er een hele vrolijke meid te zien die ons heel enthousiast komt begroeten elke keer weer opnieuw. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en gaat er helemaal voor zitten. 


Truus heeft lang haar. Het vergt best wel wat vrije tijd om de vacht te borstelen en kort te houden. Onderschat het bijhouden van een langharig konijn niet! Wanneer wij konijnen plaatsen met langere vacht bieden wij altijd een korte workshop vachtonderhoud aan. Konijn blij, nieuwe eigenaar blij en voor ons een geruststelling dat het konijn de juiste vachtverzorging krijgt! U kunt hier altijd informatie over vragen. 

Wie komt er kennis maken met dit zoete stel? 
Ace en Truus zijn niet geschikt om buiten te wonen. 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht