Tessie

Omschrijving

Wie wil Tessie onderhouden? 

Tessie is een vrolijke dame die het prima vindt om geaaid te worden en kan hier ook zeker van genieten. Maar Tessie is ook een dame met pit en heeft haar buien dat ze geen behoefte heeft aan een aai en je een beetje weg snauwt. 
Ze houdt er van om lekker in ons speelveld te rennen en maakt hierbij de gekste sprongen. Zij is geboren in 2015.

Het vergt best wel wat vrije tijd om de vacht te borstelen en kort te houden. Onderschat het bijhouden van een langharig konijn niet! Wanneer wij konijnen plaatsen met langere vacht bieden wij altijd een korte cursus vachtonderhoud aan. Konijn blij, nieuwe eigenaar blij en voor ons een geruststelling dat het konijn de juiste vachtverzorging krijgt!
Tessie vindt het geen probleem als je haar vacht verzorgd.
Door haar vacht is Tessie niet geschikt om buiten te wonen. 


Op zoek naar een setje konijnen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij hebben twee opties om jouw konijn aan een vriendje of vriendinnetje te helpen:

Er kan een afspraak gemaakt worden voor een speeddate, hierbij kom je met jouw konijn langs en laten wij de beschikbare konijnen zien. Je mag dan zelf drie konijnen uitkiezen waar we het dan mee gaan proberen. We zullen ze één voor één bij jouw konijn zetten op een neutraal terrein en kijken wie de beste match is. De beste match gaat met je mee naar huis en daar ga je het koppelproces rustig verder begeleiden. Via deze link is te lezen wat er thuis te wachten staat : https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/het-knaaghof/koppelen-van-konijnen Tijdens de speeddate zullen wij ook het één en ander toelichten en bespreken met je.

Ook kan jouw konijn ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen. Ook bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen. We hebben niet altijd gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren dus het kan zijn dat je even op een wachtlijst komt te staan. Gemiddeld logeren konijnen tussen de 2 a 3 weken bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pension kosten voor jouw eigen konijn en hij of zij dient volledig gevaccineerd te zijn.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!

Voor wij een afpraak maken zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl Ook horen we graag naar welke optie jouw voorkeur uit gaat.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht