Kees en (dolle) Mina

Omschrijving

Wie wil deze lieverds een plekje geven? 

Kees is een enorme druktemaker. Hij vindt het heerlijk om lekker rond te rennen in ons speelveld. Deze heer heeft wel zo zijn voorkeur wanneer en hoe hij geaaid wil worden. Soms maakt het zelfs uit door wie. 
Kees kan wel eens een hapje uitdelen als je niet goed weet hoe je hem het beste kunt benaderen of als je te snel wilt gaan. Zodra je weet hoe Kees het wil hebben mag je hem aaien en vindt hij dit zelfs heerlijk. Hij kan wel eens grommend op je af rennen om vervolgens te genieten van een uitgebreide aaisessie. Een konijn met een uitdaging dus! Zomaar aan de bodembedekking van het hok zitten is ook not done.
Hij heeft een tijdje samen met een andere dame bij ons in de opvang gezeten maar helaas is zij overleden. Kees was toen weer alleen en op zoek naar een nieuwe liefde. 

Zijn ideale match bleek Mina, ook zij is al een tijdje bij ons in de opvang aanwezig. 
Tekst door dierenambulance Den Haag waar Mina een aantal weken opgevangen en verzorgd is!

Zoals de actievoerders van de feministische beweging ‘Dolle Mina’ uit de jaren 60 dat ook deden, klimt dit meisje regelmatig bovenop de barricades. Je zou bijna denken dat dit een zeker en zelfbewust meisje is, dat strijdt voor konijnenrechten. Maar schijnt bedriegt hier een beetje…

Want Dolle Mina is een lief klein tutje, die niet zoveel eisen heeft. Ze vindt het gewoon leuk om op dat plankje te klimmen, om er een beetje op te zitten en wat rond te hupsen. En dan wat van haar hooi te knabbelen. Worteltjes hoeft trouwens niet zo van haar. Een beetje gras of een paardenbloem vindt ze wel lekker. En verder vindt zij het eigenlijk allemaal wel best. Ze heeft haar stoere naam gekregen, gewoon, omdat ze op ‘internationale vrouwendag’ werd gevonden.

Maar deze lieverd zou eigenlijk wél moeten strijden voor konijnenrechten. Maar dat laat ze liever aan ons over. En dat is prima hoor, nijntje, want dat doen wij met liefde! Arme Mina is namelijk gevonden op een strookje groen in de stad, ze was gewoon gedumpt. Ze zat daar maar, bang en verstijfd, totaal verregend en ze kon zich amper bewegen. Want haar vachtje was vervilt, ze had vreselijke pijn en een nare wond op haar kont. En dit arme konijntje was zo moe, ze had gewoon geen energie meer van de enorme honger.

We hebben Dolle Mina gauw meegenomen, haar drooggewreven en opgewarmd. We hebben haar vacht geknipt en haar pony bijgepunt, zodat ze in ieder geval weer wat kon zien en van die pijnlijke klitten af was. Haar wond hebben we schoongemaakt en behandeld en dat is nu gelukkig weer genezen. Mina kreeg lekker te eten en heeft al die tijd bij ons, fijn in een warm huisje met stro geslapen. Want dat vinden konijntjes nou eenmaal prettig.

Minaatje is een dametje, die veel verzorging nodig heeft. Ze is een langharig konijn en die hebben vaak een borstelbeurt nodig. Het is belangrijk dat haar nieuwe baasje goed weet (of leert) hoe haar vacht te verzorgen, want dat is best een intensieve klus. (Het Knaaghof geeft nieuwe eigenaren altijd een cursus hoe dit moet) 


Kortom een leuk koppel die op zoek is naar een leuk huis. Komt jij kennismaken? 

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht