Jack

Omschrijving

Jack woont bij ons binnen. 

Was het expeditie robinson of kinderen voor kinderen? In ieder geval, Jack is op een groot speeleilandje in een park gedumpt. Samen met zijn familie liep hij daar wekenlang. In die tijd hebben meerdere mensen pogingen gedaan om de konijnen te pakken te krijgen maar dit was vaak zonder resultaat omdat ze veel plekken hadden om zich te verstoppen en ze waren erg snel. Inmiddels is Jack één van de konijnen die gelukkig is gevangen en veilig bij ons is gebracht. 

Hij moest wel een beetje bijkomen van het hele avontuur en vond het allemaal maar eng. Nu hij iets meer bij ons gewend is merken we dat hij zich meer durft te ontspannen. Aaien vindt hij wel nog spannend en zal dus ook niet snel uit zichzelf naar je toekomen voor aandacht. Maar als je rustig de tijd voor hem neemt durft hij soms wel naar je toe te komen en laat zich dan ook aaien. 

Wie wil en kan hem blij maken met een leuke konijnenvriendin en een mooie ruimte waar hij zich kan gaan uitleven? Want rennen vindt hij buiten een vriendinnetje vinden net als alle andere konijnen heel belangrijk! 

Let op: het is niet mogelijk om losse konijnen voor een speeddate te reserveren. Dit omdat de kans groot is dat het niet klikt tussen konijnen en wij willen voorkomen dat je teleurgesteld weer naar huis gaat. Lees a.u.b. de volgende informatie goed door.

Op zoek naar een setje konijnen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij hebben twee opties om jouw konijn aan een vriendje of vriendinnetje te helpen:

Er kan een afspraak gemaakt worden voor een speeddate, hierbij kom je met jouw konijn langs en laten wij de beschikbare konijnen zien. Je mag dan zelf drie konijnen uitkiezen waar we het dan mee gaan proberen. We zullen ze één voor één bij jouw konijn zetten op een neutraal terrein en kijken wie de beste match is. De beste match gaat met je mee naar huis en daar ga je het koppelproces rustig verder begeleiden. Via deze link is te lezen wat er thuis te wachten staat : https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/het-knaaghof/koppelen-van-konijnen Tijdens de speeddate zullen wij ook het één en ander toelichten en bespreken met je.

Ook kan jouw konijn ingeschreven worden voor een koppelvakantie, hierbij breng je jouw konijn op afspraak bij ons om te komen logeren op zoek naar een nieuwe liefde! Wij zullen het koppelen voor je doen en je kunt ze als setje weer komen halen. Ook bij deze optie kun je een voorkeurslijstje doorgeven met wie we het zullen gaan proberen. We hebben niet altijd gelijk plek in de opvang voor jouw konijn om te komen logeren dus het kan zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. Gemiddeld logeren konijnen tussen de 2 a 3 weken bij ons voor ze stabiel genoeg zijn om weer lekker naar huis te kunnen. Wij vragen wel een kleine bijdrage in de pension kosten voor jouw eigen konijn en hij of zij dient volledig gevaccineerd te zijn.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!

Voor wij een afpraak maken zien wij altijd graag hoe de konijnen komen te wonen d.m.v. een foto van het verblijf via de mail knaaghof@dierenbescherming.nl Ook horen we graag naar welke optie jouw voorkeur uit gaat.

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht