Ellen en Tjebbe

Omschrijving

Zoet duo zoekt een gezellig plekje! 

Ellen en Tjebbe hebben elkaar in de opvang ontmoet. 
Het duurde even voordat wij een leuk vriendje voor Ellen hadden gevonden. Ellen is namelijk best wel een dominante dame naar andere konijnen. Ze is bij ons gekomen omdat de eigenaren haar niet mee konden nemen met de verhuizing. Ze had een traanoog die niet op medicatie reageerde. Haar oogjes werden beide erger en het bleek dat zij last had van entropion, dit is een aandoening waarbij de oogleden naar binnen krullen waardoor wimpers over de oogbol gaan. In haar geval viel dit niet heel erg op maar was het wel de veroorzaker van tranen en het doet zeer. 
Door middel van een operatie zijn haar oogleden gecorrigeerd en daardoor heeft zij nu nergens meer last van. 
Ellen is geboren in 2018 en is ontzettend vriendelijk naar mensen, ze vindt het heerlijk om te komen kroelen en blijft dus ook wel een tijdje zitten voor een aai.  

Tjebbe is bij een kinderboerderij gedumpt en was heel erg onder de indruk van zijn komst hier. Hij moest ontzettend wennen en was hartstikke bang. Toen hij eenmaal een beetje gewend was moest hij helaas een medicatie kuur krijgen 6 weken lang, we vertellen hier graag meer over in een kennismakingsgesprek. Gelukkig heeft hij nergens meer last van. Hij was inmiddels steeds meer aan ons gewend maar echt veel contact maken deed hij niet, dit vond hij maar spannend. 
We bedachten dat Tjebbe misschien wel de juiste man was voor Ellen en dat bleek een perfecte match! Ze zijn onwijs blij met elkaar en sinds ze samen zitten is Tjebbe helemaal los gekomen en komt naast Ellen zitten om aaitjes te krijgen en zit er soms zelfs eerder dan Ellen. Hij kan er van genieten en heeft steeds meer vertrouwen ins ons. 
Beide zijn helemaal gek op de zandbak die in ons speelveld staat. Na een aantal rondjes rennen in het veld gaan ze naar de zandbak om lekker te graven en te rollen. 

Wie komt er kennismaken met dit gezellige setje? 
Tot snel!

Asiel

Het Knaaghof
Huis te Landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Tel.: 088 8113400
E-mail: knaaghof@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht